Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă organizarea de examene pentru ocuparea a peste 900 de posturi, atât din sursă externă, cât şi din interiorul instituţiei. Cele 946 de funcţii vacante care vor fi scoase la concurs au fost aprobate prin Memorandum în şedinţa de guvern de vineri, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Aprobarea Memorandumului face parte din măsurile luate de minister pentru reducerea deficitului de personal cu care se confruntă instituţia.

Demersurile pentru organizarea şi desfăşurarea concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din structurile Ministerului Afacerilor Interne vor fi realizate etapizat, începând de anul acesta şi vor continua anul viitor.

Recrutări din civilie şi treceri din corpul agenţilor în cel al ofiţerilor Concursurile sunt destinate personalului recrutat din sursă externă, dar şi celui din cadrul MAI, prin trecere din corpul agenţilor/subofiţerilor în cel al ofiţerilor, conform deciziei structurii organizatoare. Persoanele declarate admise vor fi încadrate în posturile pentru care au candidat pe parcursul anului 2019.

Printre structurile MAI care scot la concurs posturi se numără Direcţia Generală Management Urgenţe Medicale, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi  Inspectoratul General pentru Imigrări, apoi se mai caută cadre pentru Direcţia Generală Anticorupţie, Direcţia Generală de Paşapoarte, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, Direcţia Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor, Agenţia Naţională Antidrog, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, Academia de Poliţie, Casa de Pensii Sectorială.

A doua campanie din acest an Practic, posturile vacante acum sunt în toate instituţiile subordonate MAI care nu au fost vizate de o altă campanie de angajări recent încheiată.

„În octombrie 2017, s-a mai aprobat, prin memorandum, un număr semnificativ de posturi pentru încadrarea în poliţie, jandarmerie, pompieri, poliţie de frontieră şi alte unităţi ale MAI, funcţii care au fost deja ocupate în urma concursurilor organizate în perioada 2017-2018”, aminteşte MAI.

Inspectoratul General al Poliţiei a avut scoase la concurs posturi în domeniile: criminalistică, securitate informatică, operaţiuni speciale, analiza drogurilor, chimic-biologic-radiologic-nuclear (CRBN), psihologie, sociologie, comunicare şi relaţii publice.

Au mai fost căutaţi specialişti în medicină veterinară, logistică, achiziţii publice, implementarea proiectelor, financiar, poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, resurse umane sau securitate pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

About Post Author

Lasă un răspuns