Micul picnic ShortsUP, online, pe 25 iulie

 

O selecţie de scurtmetraje multipremiate va putea fi vizionată online, pe platforma de streaming TIFF Unlimited, pe 25 iulie, în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Marelui picnic, redenumită temporar Micul picnic ShortsUP.

Fiecare film selectat va putea fi vizionat o singură dată, în intervalul 21.30 – 00.00, doar de pe teritoriul României, în urma achiziţionării unui bilet în avans de pe TIFF Unlimited.

Anul acesta, din programul Micului picnic face parte şi scurtmetrajul „Acum ştii/ Now You Know”, realizat de Rogelio Gonzalez cu câteva săptămâni în urmă, în timpul carantinei din Barcelona, cu mijloacele disponibile acasă.

Programul Micul Picnic ShortsUP va include filme precum:

„Jucării” (Bridget Moloney, SUA, 2020). Portretul plin de umor şi empatie al unei tinere mame (Claire Coffee) aflate în pragul unei căderi nervoase. Anxietatea ei domestică se manifestă într-un mod neaşteptat şi extrem de satisfăcător totodată. Regizoarea şi-a filmat propria casă şi propriul copil şi oricine a trăit într-o casă plină de piese Lego se va identifica extrem de bine cu scurtmetrajul ei.

„Se întâmplă” (Michaela Mihályi, David Stumpf, Cehia, Slovacia, Franţa, 2019). Un apartament împărţit de locatari individualişti. Un îngrijitor epuizat şi soţia sa frustrată, şi o căprioară văduvă care îşi îneacă lacrimile în alcool. Animaţia este o adaptare liberă a unei poveşti biblice transformată într-o poveste contemporană plină de ironie despre mersul lucrurilor în lume.

„Peştele” (Thessa Meijer, Olanda, 2019). O tragicomedie despre ambiţie, perfecţiune şi acceptare de sine care spune povestea unei creaturi a mării ambiţioase care îşi urmează visul de a se alătura oamenilor. Dar chiar şi odată ce se transformă într-o tânără fată, Mitsumi nu este mulţumită. Pe pământ, capătă noi ambiţii, să devină cea mai frumoasă, să îşi asigure o carieră de succes, să fie o iubită ideală.

„Cântec pentru minte” (Vier Nev, Portugalia, 2019). Cu câteva clipe înainte de a naşte, o mamă vede cât de similare vor fi viaţa ei şi a copilului. Un poem vizual hipnotic în care fiecare cadru spune simultan două poveşti.

„Solar” (Réka Bucsi, Danemarca, 2018). O odisee spaţială experimentală, cu tonuri apocaliptice, care te va ajuta să meditezi liber la nemărginirea cosmosului primitor şi, în acelaşi timp, înfricoşător. (Berlinale Shorts Competition, SXSW Film Festival)

„Fauve” (Jeremy Comte, Canada, 2018). Nimic nu pare să destabilizeze o zi obişnuită de vacanţă pentru Tyler şi Benjamin, doi prieteni care îşi petrec zilele de vară la marginea pădurii sau în trenuri abandonate, întrecându-se în năzbâtii şi inventând teste de curaj. Până când cei doi dau peste o mină de suprafaţă unde totul pare să le zică că nu ar trebui să se afle acolo şi într-o clipă joacă inocentă devine o misiune de salvare. (Nominalizat la Premiile Oscar pentru Best Short Live Action Short, Sundance Special Jury Award)

„Pentru totdeauna” (Kristian Håskjold, Danemarca, 2017). După câţiva ani de relaţie, William şi Cecilie se despart. În noaptea despărţirii, se hotărăsc să ia împreuna MDMA, ceea ce rezultă într-un rollercoaster emoţional pe perioada weekendului în care cei doi sunt izolaţi în apartament.

Selecţia de filme este adresată persoanelor cu vârste de peste 18 ani.

About Post Author

Lasă un răspuns