Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, va lansa un sistem de operare care va rula, atât pe PC-uri, cât ÅŸi pe telefoane, tablete, televizoare ÅŸi console de jocuri. Compania ia în considerare ÅŸi renunÅ£area la denumirea Windows.

    ImaginaÅ£i-vă o lume fără Microsoft Windows. Acest lucru nu este imposibil după ce Andrew Lees, preÅŸedintele diviziei Windows Phone, a declarat în cadrul conferinÅ£ei Worldwide Partner din Los Angeles că, în curând, Microsoft va lansa un sistem de operare nou, care nu va avea nicio legatură cu Windows ÅŸi care va rula pe diferite dispozitive precum telefoane mobile, computere, tablete  de internet ÅŸi televizoare.    Cu această ocazie Microsoft ar putea renunÅ£a o dată ÅŸi pentru totdeauna la numele Windows. De ce? Pentru că denumirea de Windows se leagă în ultima vreme numai de eÅŸecuri, precum WindowsMe, Windows Vista, Windows Phone.
Windows este în continuare lider pe piaÅ£a sistemelor de operare, însă nu are o bază de clienÅ£i fideli, aÅŸa cum are Mac OSX ÅŸi Linux.  Studii recente au arătat că Windows se află pe o pantă descendentă.

Un alt motiv pentru care Microsoft ar putea să renunÅ£e la denumirea de Windows este acela că Windows este vechi. Windows datează din anul 1983, iar la realizarea sistemului s-a utilizat o concepÅ£ie bazată pe ferestre (windows), de unde vine ÅŸi numele programului. Păstrarea acestui nume, nu face bine companiei Microsoft, sunt de părere analiÅŸti.  

    Lance Ulanoff de la PCMag.com, scrie că Microsoft nu va renunÅ£a niciodată la denumirea Windows.  DeÅŸi circulă zvnoruri că numele venerabilului brand sunt numărate, acest lucru nu se va întâmpla. Microsoft nu are cum să renunÅ£e la numele unui brand care a adus miliarde creatorilor ÅŸi care a făcut mai productivă munca a sute de milioane de oameni. Microsoft nu va renunÅ£a la acest nume aÅŸa cum nici MCDonald’s nu va schima numele “Bic Mac” în “Big Mouth Burger”, este de părere Ulanoff.

Chiar dacă Microsoft decide să renunÅ£e la numele Windows sau nu, este irelevant pentru tehnologie, este vorba de marketing până la urmă, scrie Dwight Silverman de la chron.com. Interesant este că reprezentanÅ£ii companiei iau în considerare acest lucru. Tu ce crezi, ar trebui Microsoft să renunÅ£e la denumirea Windows?


Lasă un răspuns