Solistul şi compozitorul Michael Stipe, membru fondator al trupei R.E.M., a declarat într-un interviu acordat postului de radio WNYC că trupa nu se va reuni vreodată.

R.E.M. şi-a încetat activitatea în 2011, după 31 de ani de la înfiinţare. Trupa a lansat 15 albume de studio, între care s-au remarcat „Green” (1988), „Out of Time” (1991), „Automatic for the People” (1992) şi „Monster” (1994). Grupul – format din Michael Stipe (voce), Peter Buck (chitară), Mike Mills (bas) şi Bill Berry (tobe) – a fost inclus, în 2007, în Rock and Roll Hall of Fame. În septembrie 2011, printr-un mesaj publicat online, membrii formaţiei au anunţat despărţirea amiabilă.

După zece ani de la acel moment, Stipe a fost invitatul emisiunii „All of It with Alison Stewart”. Întrebat dacă vor urma calea pe care au ales-o şi alte trupe, de a reveni pe firmament, Stipe a spus: „Am decis, când ne-am despărţit, că asta ar fi de prost gust şi probabil motivată financiar, ceea ce ar putea fi stimultentul pentru multe trupe de a se reuni. Nu avem nevoie de asta. Şi sunt chiar fericit că avem moştenirea a 32 de ani de muncă, din 1980 până în 2011”.

„Nu ne vom reuni vreodată”, a clarificat el.

Anul trecut s-au împlinit patru decenii de la înfiinţarea R.E.M., în 2021 se împlinesc trei deceii de la apariţia albumului „Out of Time”, iar luna viitoare va fi relansat „New Adventures in Hi-Fi” (1996).

„Aniversările înseamnă mult pentru mine”, a mai spus Stipe. „Sunt zece ani de când R.E.M. a pus punct şi este dulce-amar pentru noi toţi. Dar sunt mândru, ca trupă şi ca buni prieteni, că am decis să facem asta. Este ciudat să mă gândesc că e un deceniu întreg de când am pus punct”.

Michael Stipe a lansat câteva single-uri în ultimii ani şi a confirmat că în prezent lucrează în studio, iar foştii lui colegi de trupă au fost de asemenea implicaţi în proiecte muzicale solo. În 2019, R.E.M. a lansat „Fascinating”, o piesă veche nepublicată până atunci, pentru a strânge bani pentru oamenii afectaţi de uraganul Dorian.

Muzicianul a mai afirmat că donează profitul pe un an de pe urma tuturor single-urilor lui către diverse organizaţii caritabile.

Stipe, care se află în Athens (Georgia), oraşul în care a fost format grupul, a lansat recent o a treia colecţie de fotografii, intitulată „Michael Stipe”. Despre fotografie, a spus că a fost prima sa dragoste în adolescenţă. „Am folosit fotografia de-a lungul vieţii ca pe un jurnal”.

El apare şi pe albumul-omagiu „I’ll Be Your Mirror: A Tribute To The Velvet Underground & Nico”, pe care interpretează piesa de deschidere, „Sunday Morning”. Discul, pe care apar, între alţii, Iggy Pop, Sharon Van Etten, Matt Berninger şi St. Vincent, va fi lansat pe 24 septembrie.

About Post Author

Lasă un răspuns