Trupa rock Metallica urmează să înceapă să înregistreze un nou album, din septembrie, după ce va realiza un film 3D cu concertele pe care le va susţine în Vancouver, la sfârşitul lunii august, a anunţat toboşarul formaţiei, Lars Ulrich, citat de BBC.
 "Ne vom concentra practic doar pe (crearea de, n.r.) muzică nouă şi vom încerca să scoatem un nou disc Metallica", a spus Ulrich despre planurile trupei, după realizarea filmului 3D.

Această producţie va conţine înregistrări de la concertele trupei de la Vancouver, ce vor avea loc pe 24 şi 25 august, dar şi alte scene, care vor fi filmate ulterior, fără membrii Metallica. Acestea din urmă vor alcătui o poveste, paralelă cu se întâmplă la concerte. Lansarea filmului va avea loc probabil în 2013.

Ulrich a mai spus că membrii formaţiei abia aşteaptă să înceapă înregistrarea unui nou album şi au deja, pentru început, nişte "riff-uri excelente", create de James Hetfield.

"De fiecare dată când (Hetfield, n.r.) ia o chitară, ies nişte riff-uri excelente", a spus Ulrich. "Mă asigur că sunt înregistrate şi fac tot ce pot să mă ţin după el cu tobele", a mai spus toboşarul.

Una dintre cele mai apreciate formaţii rock din istorie, Metallica s-a înfiinţat în 1981. De-a lungul carierei, a lansat nouă albume de studio, trei albume live, două EP-uri şi a vândut peste 100 de milioane de discuri în toată lumea, fiind recompensată cu nouă premii Grammy. Metallica poate fi considerată cu uşurinţă una dintre cele mai bune şi mai influente trupe heavy metal ale anilor ’80. În loc să se alinieze trendului stabilit de restul formaţiilor de gen, trupa a ales să fie mai accesibilă, în acelaşi timp extinzând graniţele genului trash, folosind viteza şi volumul nu doar din principiu, ci chiar pentru a sublinia structurile complicate ale compoziţiilor.

Metallica a susţinut trei concerte în România, dintre care cel mai recent în vara anului 2010, la Festivalul Sonisphere.

 

 

Sursa : www.mediafax.roLasă un răspuns