A absolvit cele mai prestigioase instituții de învățământ din lume, iar acum vrea să plaseze România în topul țărilor cu cei mai buni cofetari din regiune.

Originar din București, Master Pastry Chef Flavian Dobre a studiat la cele mai prestigioase instituții de învățământ din lume: Universitatea de Arte Culinare din Oslo, Ecole Lenôtre din Paris și Academia Etoile din Italia.

Cu know-how-ul cumulat în afara granițelor României, Flavian este de părere că piața de cofetărie pe plan local a înregistrat creșteri semnificative, în contextul în care se deschid tot mai multe cofetării, România începând, astfel, să se ridice la standardele celorlalte state europene.

„Este foarte greu să descrii gusturile românilor. Mulți vin setați pe un anumit produs deoarece așa au mâncat în copilărie sau au auzit de la cineva. De aceea este nevoie ca noi cei ce producem dulciuri să educăm consumatorul și să îl facem să își descopere gustul preferat”, explică tânărul cofetar.

În 2016 i s-a deschis în față un drum antreprenorial, în care a debutat cu ceea ce astăzi numim Academia Flavian Dobre, situată în Buftea, care găzduiește un laborator amenajat pentru cursanți.

Și, pentru că lucrurile au mers din ce în ce mai bine, în 2017, Flavian Dobre a deschis prima școală cu bancuri individuale de lucru pentru cofetari, situată în complexul imobiliar Residenz, din Chitila, dezvoltat de miliardarul român Ion Țiriac.

„O mare de cursanți vin anual pentru a se specializa și a învăța arta cofetăriei. În fiecare an depășim 400 de cursanți, ceea ce nu poate decât să mă bucure, deoarece asta înseamnă că în fiecare an reușim să scoatem pe piață personal calificat”, notează expertul cofetar.

Flavian se mândrește cu mai multe premii în palmaresul său, dobândite la competițiile internaționale de profil, unde a reprezentat cu mândrie România și a urcat pe podium.

La Campionatul Mondial de cofetărie, la individual (Germania, 2015), a obținut medalia de aur, la categoria decor și cea de argint pentru categoria gust. În cadrul Campionatul European de cofetărie, organizat în Praga, doi ani mai târziu, a obținut distincția de bronz, iar în cadrul aceleiași competiții, desfășurată, de această dată la Rimini, în Italia, Flavian Dobre s-a întors acasă cu medalia de argint.

Tânărul cofetar are planuri mari pentru viitor, iar unul din obiectivele pe care și le propune este să deschidă o cofetărie emblematică pentru România, un punct de referință pe harta europeană care să plaseze statul român în topul țărilor cu cei mai buni cofetari din regiune. „La fel de mult îmi doresc să deschid Centrul de Excelență în Gastronomie, unde toți cei care își doresc să ridice gastronomia la nivel de artă sunt așteptați cu mare drag”, adaugă el.

În afara muncii sale, după ce își dă șorțul jos, Flavian este persoana pe care te poți baza în societate, iar acest lucru se datorează faptului că pentru el, cele mai importante atribute sunt seriozitatea, omenia și respectul.

Tânărul a preluat în urmă cu doi ani o fundație unde are în grijă persoane abandonate, care prezintă anumite dizabilități.

Cui mulțumești pentru că te-a ajutat să îți depășești limitele?

Persoana care mă ajută în permanență să îmi depășesc limitele și care tot timpul este alături de mine este soția mea. Ea a fost prima persoană care m-a încurajat și care mi-a spus mereu că pot mai mult. Datorită ei am ajuns aici.

About Post Author

Lasă un răspuns