Inconfundabila stea a muzicii fado, MARIZA, se reîntoarce în concert, în România, cu noi piese de dragoste, pe data de 8 martie 2023, la Sala Palatului, cu începere de la ora 20.00, ca să celebreze alături de iubitorii muzicii sale cele peste 2 decenii de carieră discografică si de călătorii sonore de neuitat.

EVENIMENT ORGANIZAT DE MALL4ART!
Partener al evenimentului este German Quality Entertainment.

https://www.facebook.com/events/706708187055269/

Biletele sunt puse în vânzare via iabilet.ro, la urmatoarele categorii de preţuri:

https://www.iabilet.ro/bilete-concert-mariza-77049/

  • VIP – 240 lei;
  • Categoria 1 – 180 lei;
  • Categoria 2 – 130 lei.
În ultimii 20 de ani, MARIZA s-a transformat dintr-un fenomen local, cunoscut doar unui mic cerc de admiratori din Lisabona, într-una dintre cele mai apreciate şi vândute vedete ale circuitului muzical internațional.

https://www.youtube.com/watch?v=ps6rx1cpfDk&list=PLhzJLw8sMalGKbxLNh0PI2U-4Wfuc-73c
https://www.youtube.com/watch?v=zfIS2yifCjE
https://www.youtube.com/watch?v=SU2xGmhoX1M&list=PLRD3ZJ6N0lHZCqomb3zhoWs7BBT2oN31s

Astfel, recent, starul portughez a sărbătorit cea de-a douăzecea aniversare a carierei sale și cei 100 de ani de la naşterea regretatei Amália Rodrigues, cu primul ei album complet de piese clasice, lansat în SUA pe data de 29 ianuarie, 2021, de NONESUCH / WARNER BROS RECORDS.

Mariza și Rodrigues au multe în comun, dincolo de originea lor. Cu apariţiile sale pe cele mai impozante scene ale lumii, Mariza a copleşit publicul internaţional la începutul acestui secol, exact cum a făcut Rodrigues în anii ’50 și anii ’60.

Iar datorită albumelor sale atât de apreciate de criticii de specialitate și datorită colaborărilor muzicale total surprinzătoare, Mariza a dezvoltat şi a cultivat sonorităţile fado, la fel cum  a procedat Rodrigues în anii ’60 și anii ’70.

Mai mult, MARIZA a devenit cel mai celebru ambasador al muzicii portugheze în secolul XXI, așa cum avusese să fie Rodrigues în secolul al XX-lea.

„Pentru mine, sa cânti este cea mai directă formă de expresie artistică, iar fado ar putea fi cel mai deschis stil de interpretare pe care l-am ascultat vreodată. Nu voi uita niciodată când am început să ascult fado în Lisabona — mi-a mers direct la inimă și mă duceam în fiecare seară să ascult mai mult. Sunetul vibrant al glasului Marizei și intreaga sa prezență, o desemnează ca interpretă principală de fado, astăzi, și o vedetă internațională majoră”, a declarat cântăreața de operă de renume mondial, Renee Fleming.

DESPRE MARIZA

Nascută pe data de 16 decembrie 1973, în Mozambique, si crescuăa în Portulagia, multipla nominalizată la premiile Grammy si câstigatoare a premiului BBC pentru „Cel mai bun artist european”, Mariza este, indubitabil, diva internatională a muzicii fado.

Niciun alt artist portughez nu a cunoscut un succes mai fulminant de la Amália Rodrigues îincoace, având recenzii la superlativ din partea celor mai exigenti critici de specialitate si dovedind, pe aceasta cale, ca este un talent de rang mondial, de la care toti ne asteptăm pe viitor la tot ce-i mai frumos în muzica

Partenerii ei muzicali au fost dintre cei mai buni: Jacques Morelenbaum si John Mauceri, José Merced si Miguel Poveda, Gilberto Gil si Ivan Lins, Lenny Kravitz si Sting, Cesária Évora si Tito Paris, Carlos do Carmo si Rui Veloso.

Combina intr-o maniera extrem de personală poezia muzicii folk din Portugalia, cadentele arabe cu uşoare inflexiuni africane, jazz-ul, sonoritătile gospel, inclusiv blues-ul.

Povestea de succes a divei portugheze explodează in anul 2001, odată cu lansarea primul album, „Fado em Mim”, pentru care a primit patru discuri de platină in ţara de origine.

Cel de-al doilea album, „Fado Curvo”, un succes garantat, ocupă locul al şaselea in topul Billboard, iar Mariza a devenit, astfel, artista cu cele mai mari vânzări din istoria muzicală a Portugaliei.
Mariza a fost maritată cu António Ferreira, tatal primului ei copil pe nume Martim, născut pe data de 6 iulie 2011.

DISCOGRAFIE:

• Fado em Mim (2002);
• Fado Curvo (2003);
• Live in London (2005) DVD;
• Transparente (2005);
• Concerto em Lisboa (2006) DVD & CD;
• Terra (2008);
• Fado Tradicional (2010);
• Mundo (2015);
• Mariza (2018);
Mariza Canta Amalia (2021)

About Post Author

Lasă un răspuns