Scurtmetrajul "Colivia", în regia lui Adrian Sitaru, a câştigat marele premiu City of Vila do Conde al Festivalului Internaţional de Film de Scurtmetraj Vila do Conde din Portugalia (3 – 11 iulie) pentru cel mai bun film din competiţie, informează expresso.pt.

Juriul competiţiei a fost format din Katell Quillévéré, Daniel Blaufuks, Laurent Guerrier, Bálint Kenyeres şi Manuel Mozos.

"Colivia" spune povestea unui copil care găseşte o pasăre bolnavă pe stradă şi o aduce acasă, pentru a o vindeca. Din distribuţie fac parte Clara Vodă şi Adrian Titieni.

Scurtmetrajul "Colivia" a primit premiul serviciului german de schimb academic (DAAD) la Berlinale Shorts, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin din acest an, şi premiul pentru cel mai bun scurtmetraj din secţiunea Zilele Filmului Românesc, la Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Curtas Vila do Conde este cel mai important festival de scurtmetraje din Portugalia şi unul dintre cele mai prestigioase din Europa. În cadrul celei de-a 18-a ediţii au fost proiectate aproximativ 200 de filme din diverse genuri cinematografice: animaţie, ficţiune, documentare, cinema experimental şi video muzical. Programul competiţional al festivalului a cuprins opt secţiuni: Competiţie internaţională, Competiţie naţională, Take One! – secţiune ce promovează filmele realizate de şcolile de cinema şi audiovizul din Portugalia, Curtinhas – scurtmetraje pentru copii, Remixed – competiţie de cinema experimental, In Progress – secţiune care urmăreşte cariera regizorilor prezentaţi în ediţiile anterioare ale festivalului, In Focus – retrospective ale creaţiilor unor regizori, şi Program special. Alături de cele opt secţiuni, există şi o importantă piaţă de scurtmetraje rezervată profesioniştilor din industria cinematografică.

 

"premiu"

Lasă un răspuns