"Marea Mahmureală 2" a strâns, în primul weekend de la lansare, 86,5 milioane de dolari ÅŸi poate deveni cel mai de succes film din istoria Hollywoodului, notează Warner Bros, studioul care l-a produs, citat de newser.com.

Spre comparaÅ£ie, primul film al seriei, lansat în 2009, a avut încasări de 45 de milioane de dolari.

În primele patru zile de la lansarea de joi, "Marea Mahmureală 2" a strâns 118,1 milioane de dolari, peste jumătate din totalul încasărilor din cinematografele americane, din această perioadă (220 de milioane de dolari).

Filmul a profitat ÅŸi de faptul că acest weekend este unul prelungit, americanii sărbătorind, prin două zile libere, Ziua Memorială (în amintirea soldaÅ£ilor căzuÅ£i la datorie).

Care este clasamentul

AnimaÅ£ia "Kung Fu Panda 2", în care Angelina Jolie, Lucy Liu ÅŸi Jack Black asigură vocile personajelor principale, a debutat pe poziÅ£ia a doua în box office-ul nord-american, cu încasări, de vineri până duminică, de 48 de milioane de dolari.

Filmul "PiraÅ£ii din Caraibe: Pe ape ÅŸi mai tulburi/ Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides", al patrulea lungmetraj din franciza "PiraÅ£ii din Caraibe", lansat în weekend-ul precedent, a pierdut poziÅ£ia de lider ÅŸi a coborât pe locul al treilea, cu încasări de 39,3 milioane de dolari.

Comedia "DomniÅŸoare de onoare/ Bridesmaids" a coborât de pe locul al doilea pe poziÅ£ia a patra în box office-ul nord-american. Acest film, care prezintă cu mult umor "lupta" dintre două femei pentru a organiza căsătoria prietenei lor comune, a obÅ£inut încasări de 16,3 milioane de dolari de vineri până duminică.

Lungmetrajul SF "Thor", regizat de Kenneth Branagh, pe baza unui volum de benzi desenate, a coborât de pe poziÅ£ia a treia pe locul al cincilea, cu încasări de 9,3 milioane de dolari. Filmul prezintă aventurile fiului regelui Odin, inspirate din revistele din seria Marvel Comics.

Filmul de acÅ£iune "Furios ÅŸi iute în viteza a 5-a", al cincilea din această franciză, a mai pierdut două poziÅ£ii ÅŸi a coborât pe locul al ÅŸaselea, cu încasări de 6,6 milioane de dolari.

Pentru cea de-a doua lui săptămână în cinematografele nord-americane, cel mai recent film regizat de Woody Allen, "Midnight in Paris", a urcat de poziÅ£ia a 13-a pe locul al ÅŸaptelea, cu încasări de 1,91 milioane de dolari.

Tema căsătoriei, cu siguranţă foarte populară, se regăseÅŸte în filmul aflat pe locul al optulea în box office-ul nord-american – comedia "Jumping the Broom" de Salim Akil -, care a pierdut o poziÅ£ie faţă de săptămâna trecută. Filmul spune povestea a două familii afroamericane care se reunesc cu ocazia unei căsătorii ÅŸi a avut încasări de 1,9 milioane de dolari de vineri până duminică.

Comedia romantică "Iubit de împrumut/ Something Borrowed", de Luke Greenfield, a coborât o poziÅ£ie, până pe locul al nouălea. Filmul, care prezintă povestea unei avocate din Manhattan, New York, ce se îndrăgosteÅŸte de logodnicul celei mai bune prietene a ei, a generat încasări de 1,84 milioane de dolari.

AnimaÅ£ia "Rio", ce prezintă aventurile unui papagal domesticit, plecat în America de Sud pentru a o întâlni pe ultima femelă din specia lui, încheie topul 10 al peliculelor cu cele mai mari încasări în America de Nord la sfârÅŸitul săptămânii trecute, după ce a vândut bilete de 1,78 de dolari.


About Post Author

Lasă un răspuns