iMapp Bucharest, cel mai mare eveniment de New Media Art din România și în top 3 concursuri de video mapping la nivel mondial, organizat de Primăria Capitalei, prin CREART, se alătură inițiativei ENLIGHTENMENT SOLIDARITY PROJECT#ArtistsUnitedforPeace, proiectând campania internațională de solidaritate, mbătă, 19 martie 2022, pe fațada Teatrului Național „Ion Luca Caragiale”, în intervalul orar 20:30 – 23:00.

Lansată, în contextul actual, de partenerii tradiționali iMapp Bucharest – Maxin10sity (Ungaria) și Borealis – a Festival of Light (S.U.A.), campania internațională de solidaritate ENLIGHTENMENT a fost posibilă în urma mobilizării rapide, în decursul unei săptămâni, cu susținerea pro bono a peste 35 de artiști vizuali și a unor festivaluri de lumină din întreaga lume.

În această perioadă, mai mult decât oricând, este timpul pentru iubire și pace. Oamenii au nevoie de speranță, dragoste, încurajare și sprijin. Împreună, prin intermediul artei, putem conecta întreaga lume și putem sprijini pacea. În cele mai grele vremuri ale umanității, arta și-a îndeplinit întotdeauna aceeași misiune nobilă: de a sprijini unitatea și de a sublinia ceea ce este mai bun în oameni.

Astfel, sub deviza ENLIGHTENMENT, #ArtistsUnitedforPeace, artiștii vizuali internaționali au fost invitați să creeze lucrări cu o durată de 10-15 secunde, pe tema inițiativei. Unite într-un singur videoclip, aceste lucrări de artă vor fi proiectate în diferite orașe din toată lumea, în weekend-ul 19 – 20 martie 2022, iar animațiile vor evidenția – prin forța lor creatoare – eforturile comune de a menține speranța printr-un mesaj de iubire, solidaritate și susținere. De asemenea, campania va prezenta și un video cu desene realizate de copii din Ungaria și Italia.

S.U.A., Mexic, Costa Rica, Marea Britanie, Belgia, Franța, Germania, Portugalia, Republica Cehă, Polonia, Norvegia, Italia, Ungaria, Australia, Japonia, Canada, Thailanda și România sunt doar câteva dintre țările în care va fi proiectată campania internațională de solidaritate, peste 30 de orașe din întreaga lume susținând proiectul care subliniază capacitatea artei de a uni și de a transcende timpul și spațiul prin puterea mesajelor ei vindecătoare.

iMapp Bucharest nu se află la prima inițiativă de acest gen. În anul 2020, în carantina generată de pandemia de COVID-19, iMapp Bucharest a lansat campania de solidaritate One World. One Heart.” în cadrul căreia 46 de artiști internaționali din domeniul audiovizual au creat animații 3D, pornind de la același element – o inimă, reunite într-un singur video care a fost proiectat simultan, în data de 17 aprilie, pe fațadele unor clădiri din întreaga lume, respectiv din București, Budapesta, Lyon, Kyiv, Paris, Moscova, Monterrey, Seattle, Asker.

Campania ”One World. One Heart.” a fost declarată câștigătoare a categoriei AV IN ACTION” la AV AWARDS din Londra – renumita competiție internațională care recunoaște și recompensează excelența în întreaga industrie audiovizuală, organizată de AV Magazine din Marea Britanie.

Organizator: Primăria Capitalei, prin CREART

Cu sprijinul: Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” București

About Post Author

Lasă un răspuns