Piteșteanca Diana Podașcă are 48 de ani și este o mamă dedicată pentru doi băieți și o soție devotată. Iubitoare și înțelegătoare, a fost mereu în preajma oamenilor, încercând să-i ajute, motiv pentru care este studentă în ultimul an la psihologie.

Însa, din 20 ianuarie, fericirea Dianei înseamnă însănătoșirea. A fost diagnosticată cu cancer (sân, plămân și oase), odată cu extragerea lichidului (1,4 litri) din plămânul drept. Pe 22 ianuarie a ajuns la Institutul Oncologic Fundeni unde a fost supusă unui drenaj pentru eliminarea lichidului din plămânul stâng. Apoi, urmare analizelor (CT total) și biopsie la sânul stâng (unde are o tumoră gigant) s-a decis că trebuie mutata pentru tratament paliativ la Spitatul Sf. LUCA din București. Perioada de supraviețuire dată la Fundeni a fost între 2 săptămâni și maxim 3 luni.

Familia a luat decizia de a o transfera pe propria răspundere la Clinica Anadolu din Turcia, unde s-a primit acceptul și i s-au oferit șanse de supraviețuire (în baza rezultatelor primite de la Fundeni). Transportul în Turcia s-a făcut cu o ambulanță BGS, deoarece Diana este dependentă de tuburi de oxigen.

Pe 20 februarie, Diana a făcut prima ședință de chimioterapie, iar a doua zi s-a finalizat chimioterapia prin tratamentul cu herceptin. Din cauza faptului că au fost constatate și anumite formațiuni tumorale pe creier, s-a efectuat și radioterapie cerebrală. Medicii o consideră o reușită.

A doua ședință de chimioterapie era programată, inițial, la 2 săptămâni de la prima, respectiv în data de 6 martie, însă din cauza riscului de rupere a oaselor, s-a luat decizia ca începând cu data de 3 martie, timp de 5 zile, să i se administreze radioterapie la nivelul toracelui și al coastelor. Nici acest lucru nu a fost posibil, deoarece există un alt risc, acela al scăderii numărului de trombocite (și așa scăzut) și astfel, s-a decis amânarea celei de-a doua ședințe de chimioterapie pentru 12 martie.

În acest moment, familia face tot posibilul pentru a-i oferi cele mai bune șanse de vindecare și o viață normală, însă, dacă până în prezent nu a fost nevoie de sprijin financiar, acum vă solicită ajutorul pentru spitalizare și tratament în Turcia.

În momentul de față, Diana nu mai poate respira fără tuburi de oxigen și toate călătoriile la spital vor necesita ambulanță specială care asigură siguranța transportului.

Pentru mai multe detalii, îl puteți contacta pe soțul Dianei, la adresa: podasca.giani68@gmail.com.

Pentru cine poate dona, există cont în lei și puteți folosi detaliile de mai jos:
Podasca Giani Cristian
IBAN: RO72 RZBR 0000 0600 1980 3781
Moneda: RON
Nume banca: Raiffeisen Bank
Cod Swift: RZBRROBU
Podasca Giani Cristian
IBAN: RO37BRDE030SV73810300300
Moneda: EUR
Nume banca: BRD
Cod Swift: BRDEROBU

sursa: universulargesean.ro

About Post Author

Lasă un răspuns