Romanciera MacKenzie Bezos (49 de ani), a patra cea mai bogată femeie din lume, a declarat că îşi va dona jumătate din averea obţinută după divorţul de miliardarul Jeff Bezos (55 de ani).

MacKenzie Bezos a promis că va dona în scop caritabil jumătate din averea pe care o deţine, la doar câteva luni după finalizarea divorţului de cel mai bogat om din lume şi după ce a devenit a patra cea mai bogată femeie din lume, scrie CNN.

În ultimii ani, mai mulţi miliardari au semnat documentul Giving Pledge, care îi încurajează pe cei mai bogaţi oameni ai lumii să dedice majoritate din averea pe care o au unor cauze nobile, fie în timpul vieţii, fie în testamentele lor.  Iniţiativa a fost a CEO-ului companiei Berkshire Hathaway Warren Buffett, a fondatorului Microsoft Bill Gates şi a soţiei lui, Melinda, în 2010, când peste 200 de familii bogate sau afacerişti din toată lumea şi-au luat angajamentul că vor dona cel puţin jumătate din averile lor.

MacKenzie Bezos s-a alăturat acestora şi a semnat marţi, 28 mai, Giving Pledge.

Averea fostei soţii a lui Jeff Bezos este estimată, după divorţul de şeful Amazon, la 37 de miliarde de dolari, în timp ce fostul ei soţ deţine averea impresionantă de 114 miliarde de dolari.

Ea a explicat într-o declaraţie publică ce a determinat-o să ia această decizie. „Sunt multe resursele pe care fiecare le putem scoate din seifuri ca să le împărţim cu alţii – timp, atenţie, cunoştinţe, răbdare, creativitate, talent, efort, umor, compasiune.

Pe lângă bunurile cu care viaţa m-a binecuvântat, deţin o sumă disproporţionată de bani, aşa că vreau să-i împart cu alţii. Munca mea de caritate va continua. Voi aloca timp, efort şi grijă. Dar nu voi aştepta. Voi continua să fac asta până când seiful va fi gol“, a scris MacKenzie pe site-ul campaniei Giving Pledge.

CEO-ul Amazon a lăudat iniţiativa fostei sale soţii, mărturisind că e mândru de ea. „MacKenzie va fi grozavă, neobosită şi dedicată filantropiei şi sunt mândru de ea. Scrisoarea ei este atât de frumoasă“, a scris pe Twitter miliardarul Bezos.

În 2019, pe lista miliardarilor filantropi figurează 204 oameni din 23 de ţări, iar scriitoarea este una dintre ultimele persoane care s-au alăturat iniţiativei Giving Pledge.

Printre ei se numără Prinţul Al-Waleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud (membru al familei regale saudite – avere de 15,2 miliarde de dolari), Steve Bing (fondatorul grupului Shangri-La – avere de 600 de milioane de dolari), magnatul Michael R. Bloomberg (fondatorul Bloomber LP – avere de 31 de miliarde de dolari), regizorul George Lucas şi soţia sa, Mellody Hobson, (avere cumulată de peste 5,6 miliarde de dolari) şi mulţi alţii.

Jeff Bezos şi MacKenzie Bezos au decis să se despartă în luna ianuarie, după 25 de ani de căsnicie.

După această veste, în presa internaţională a apărut informaţia că şeful Amazon ar divorţa pentru că are o relaţie extraconjugală cu o fostă prezentatoare de televiziune, în prezent pilot de elicopter, Laura Sanchez (49 de ani).

About Post Author

Lasă un răspuns