Åžoferii care ÅŸi-au înmatriculat autoturismele în Bulgaria, pentru a scăpa de plata taxei de primă înmatriculare, riscă să nu îÅŸi mai poată conduce maÅŸinile decât 90 de zile pe an, conform unui proiect de lege.
DirecÅ£ia PoliÅ£iei Rutiere a elaborat un proiect de lege prin care intenÅ£ionează să limiteze înmatricularea maÅŸinilor în Bulgaria. Mai exact, potrivit proiectului de lege, nicio maÅŸină înmatriculată în Bulgaria nu va mai putea să circule în România mai mult de 90 de zile într-un an. După această perioadă, autoturismele vor trebui înmatriculate obligatoriu în România.

Mii de ÅŸoferi din întreaga Å£ară ÅŸi-au înmatriculat maÅŸinile în ultimii ani în Bulgaria pentru a scăpa de plata taxei de poluare extrem de ridicată pentru unele modele.

Înscrierea autovehiculelor în Bulgaria este folosită în special în cazul autoturismelor second-hand, cu vechime considerabilă ÅŸi cu motoare de capacităţi cilindrice mari, pentru care se plătesc taxe de peste 1.000 de euro în România.

Înmatricularea în Bulgaria era soluÅ£ia cea mai facilă până acum, atât din punctul de vedere al birocraÅ£iei cât ÅŸi din punct de vedere financiar. De exemplu, pentru un autoturism preÅ£ul este de 500-550 de euro, iar pentru o autoutilitara de 600 de euro. În schimbul acestor bani, o persoană transportă maÅŸina pe trailer până în Bulgaria, efectuează toate inspecÅ£iile tehnice ÅŸi toate documentele necesare ÅŸi după câteva zile aduc autoturismul înapoi proprietarului, gata înmatriculat ÅŸi cu taxele plătite la zi.


About Post Author

Lasă un răspuns