Lucian Bute (31 de ani) l-a spulberat, sâmbătă seara, pe Jean Paul Mendy (37 de ani), pe care l-a făcut KO în runda a patra, ÅŸi-a apărat, pentru a opta oară, centura de campion mondial IBF la supermijlocie, în cadrul Galei ”Campion pentru România”, care a avut loc la Romexpo.

SusÅ£inut frenetic de 10.000 de oameni, românul "a dansat" în ring încă de la gongul de start ÅŸi a început să vină spre francez cu paÅŸi încrezători. Mendy i-a răspuns la "dans", dar nu ÅŸi la agresivitate, mulÅ£umindu-se să se Å£ină departe luptă.

Nerăbdător să tranÅŸeze lupta, "Mister KO" i-a aplicat o directă de stânga încă din prima rundă, însă Jean Paul a dus-o pe picioare. Din runda secundă, Bute a variat meniul de lovituri pe care i le-a servit adversarului său: combinaÅ£ii dreapta-stânga, upercuturi cu stânga la corp ÅŸi croÅŸee fulgerătoare de dreapta, iar nefericitul Paul a început să se clatine.

În runda a treia, Lucian a arătat de ce este considerat cel mai bun luptător corp la corp, reuÅŸind câteva lovituri superbe. Gongul care a anunÅ£at startul rundei a patra i-a amintit lui Mendy că este challenger la titlul mondial ÅŸi a încercat câteva lovituri, dar Bute le-a evitat fără prea mari probleme.

Chiar înainte de finalul unei runde în care a fost dominat, "Mister KO" a evitat elegant o directă de dreapta a lui Mendy ÅŸi i-a dat un croÅŸeu de stânga cu care l-a trimis în lumea viselor. Arbitrul nici măcar nu l-a mai numărat pe nefericitul francez, iar Bute, care ÅŸi-a apărat pentru a opta oară centura de campion mondial IBF la supermijlocie a ridicat mânile, victorios, spre cer: "Sunt mândru că sunt român!" a urlat campionul nostru.

Sursa: libertatea.ro
About Post Author

Lasă un răspuns