Teama de coronavirus n-a reușit să bată dorința de a călători odată ce restricțiile impuse de autoritățile chineze au fost ridicate.

Obiectivele turistice din China au fost luate cu asalt la sfârșitul săptămânii trecute, numai la Muntele Galben înregistrându-se 20.000 de turiști într-o singură zi.

Și numărul turiștilor de la Muntele Galben ar fi fost, cu siguranță, mult mai mare, dacă autoritățile n-ar fi luat decizia să închidă accesul la atingerea pragului de 20.000 de vizitatori, potrivit South China Morning Post.

Imaginile care circulă pe rețelele sociale chinezești, precum Weibo, sunt cu adevărat impresionante. După mai bine de două luni de distanțare socială, chinezii stau unii în alții ls coadă – e drept, cu măștile pe față – ignorând toate sfaturile primite de la debutul epidemiei de coronavirus.

Autoritățile din provincia Anhui au făcut față cu greu afluxului de vizitatori, după ce, sâmbătă, anunțaseră că lasă accesul liber pentru 29 de atracții turistice, printre care și Huangshan (Muntele Galben).

”Turismul a primit o lovitură puternică, la fel și industriile adiacente, dar epidemia nu s-a sfârșit”, se arată într-un comentariu pe Weibo. ”Dacă chiar trebuie să deschidem locurile turistice, atunci trebuie să restricționăm și numărul de turiști, mai ales al celor din afara Chinei.”

turisti china

Autoritățile au făcut față cu greu afluxului de vizitatori
foto: Weibo

Numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus a scăzut la 2.382 în China

Duminică, 5 aprilie, China raporta un număr de 2.382 de cazuri confirmate de Covid-19. Numărul de cazuri ”importate” din afara Chinei a crescut însă la 913, conform raportărilor Comisiei naționale de Sănătate.

Dacă ne raportăm la cifrele comunicate de autoritățile chineze, această țară, de unde a izbucnit epidemia de coronavirus, a fost întrecută de Italia, Spania, SUA și Franța, atât la numărul de îmbolnăviri, cât și la numărul de decese.

 

About Post Author

Lasă un răspuns