Limelight, echipa din Ungaria, a fost desemnată, sâmbătă noaptea, de juriu, drept câștigătoarea ediției a treia a festivalului iMapp Bucharest, în premieră premiul publicului revenind tot echipei ungare.

    Limelight, echipa din Ungaria cu 15 ani de experiență, unul dintre cele mai importante grupuri de artiști din domeniul 3D video mapping, a oferit sâmbătă spectacolul "Interconnection".

  

    A treia ediție a festivalului iMapp Bucharest, unul dintre cele mai mari spectacole de video mapping din lume, a atins punctul culminant sâmbătă, în Piața Constituției, unde peste 104 proiectoare au cucerit cei 20.000 de metri pătrați ai suprafeței de proiecție, schimbând, pentru o seară, fațada celei mai mari clădiri administrative din Europa — Palatul Parlamentului.

 


   ( foto: Sorina Tache)

( foto: Sorina Tache)

( foto: Sorina Tache)

( foto: Sorina Tache)

( foto: Sorina Tache)

    Imagini 3D complexe au personalizat și reinterpretat clădirea printr-un spectacol de sunet, lumină și culoare, "relieful" acesteia devenind o adevărată iluzie optică.

 


   ( foto: Sorina Tache)

( foto: Sorina Tache)

( foto: Sorina Tache)

    Începând cu ora 22,30, echipele finaliste din Muntenegru, Spania, Turcia, România, Rusia și Ungaria și-au prezentat lucrările, câștigătorul competiției fiind desemnat de un juriu format din personalități marcante din industria audiovizuală: directorul Festivalului Signal din Praga — Martin Posta, directorul artistic al Festivalului Mapping din Geneva — Ana Ascencio, directorul Festivalului Light din Gent — Kaat Heirbrant, directorul artistic al Festivalului Lux din Helsinki — Ilkka Paloniemi și fondatorul, organizatorul și directorul creativ al Festival of Lights din Berlin — Birgit Zander.

    Cele șase echipe au dezvăluit imagini încărcate cu semnificații profunde, dând startul unei conversații fascinante între artiști și spectatori.

    Proiecțiile, care au durat fiecare câte 4 minute și 30 de secunde au folosit o impresionantă rezoluție 8K, pentru a materializa formele dialogului într-o grafică aparte, care a prins formă și culoare pe fațada clădirii, accentul fiind pus pe interacțiune, conținut 3D animat și storytelling.

    Tehnologia de ultimă oră a fost prezentă și în software-ul special, folosit pentru a integra cele 104 proiectoare într-un ansamblu unitar și coerent.

    Mindscape Studio din România a propus pentru cea de-a treia ediție a evenimentului lucrarea "We Are Them", o conversație filosofică între doi oameni și audiența care s-a regăsi în povestea lor, experimentând emoții puternice.

    Pentru Mindscape Studio, iMapp Bucharest a reprezentat o succesiune naturală a celui mai firesc sentiment pe care îl poate trăi un om, iubirea, care a fost prezentată printr-o coregrafie sincronizată între dans contemporan și proiecții.

    Romera Diseno e Infografia SL, echipă specializată în lucrări grafice și de post-producție din Spania, a prezentat la iMapp Bucharest lucrarea "Chaos2Understanding", în timp ce Filip Roca, director artistic, artist vizual și new media din Muntenegru a adus la București un spectacol de video mapping inedit, sugestiv numit "Dislexia".

    Illuminarium3000, un studio prietenos, ca o mică familie creativă, din Saint Petersburg, Rusia, a proiectat la iMapp Bucharest lucrarea "Close Encounters Of The Thirty Third Kind", iar VOID, un grup independent de creație din Istanbul, Turcia, a pregătit show-ul audio-video "Lines".

    Conceptul creativ al concursului de la această ediție a fost "dialoguri".

    În deschidere, de la ora 18,00, au concertat Gojira & Planet H, urmați de la 19,00 de Golan Symphonic, care au prezentat un proiect inedit care armonizează muzica electronică, vocea și instrumentele live.

 

( foto: Alex Nechez)

( foto: Alex Nechez)


   ( foto: Alex Nechez)

    Acompaniați de 40 de instrumentiști ce formează o orchestră simfonică, cei cinci membri ai trupei au arătat în premieră experimentul electro-clasic la care au lucrat în ultima perioadă.

    După o revenire a celor de la Gojira & Planet H, a urmat, de la 21,00, artista Roisin Murphy, supranumită "Regina muzicii experimentale", un nume sonor al muzicii electro pop, care a electrizat publicul prezent în Piața Constituției, melodii precum "Overpowered", "House of Glass", "Exploitation" și "Ten Miles High" fiind prezentate și la iMapp Bucharest, înaintea spectacolelor de video mapping.

 

( foto: Alex Nechez)

( foto: Alex Nechez)

( foto: Alex Nechez)


   ( foto: Alex Nechez)

    Organizat de Primăria Municipiului București, prin Creart — Centrul de Creație, Artă și Tradiție, iMapp Bucharest se înscrie pe lista celor mai importante evenimente internaționale dedicate audio vizualului, anul acesta fiind finalist în categoria "Live Event of the Year" la premiile AV Awards din Londra, care desemnează câștigătorii pe 30 septembrie.

In curand Gallery Photo Best-Event, on www.best-event.ro si Best-Event.ro facebook page.

About Post Author

Lasă un răspuns