Pilotul britanic Lewis Hamilton, campionul mondial en titre din Formula 1, a promis că va dona 500.000 de dolari pentru susţinerea eforturilor salvatorilor şi pompierilor din Australia, ţară în care incendiile de vegetaţie au ucis 26 de persoane şi aproximativ un miliard de animale, informează AFP.

„Mă angajez să donez 500.000 de dolari pentru a veni în ajutorul animalelor, voluntarilor care luptă pentru viaţa sălbatică şi serviciilor locale de pompieri”, a anunţat britanicul printr-un mesaj postat pe Twitter, invitând totodată milioanele de urmăritori ai săi să facă la rândul lor donaţii.

„Mi se rupe inima să văd distrugerile pe care incendiile le-au provocat oamenilor şi animalelor de pe cuprinsul ţării”, a scris Hamilton, după ce focul a transformat în cenuşă o suprafaţă echivalentă cu cea a insulei Irlanda (aproximativ 80.000 km pătraţi) şi a distrus peste 2.000 de locuinţe.

Pilotul în vârstă 35 ani a postat şi o înregistrare video care a făcut înconjurul lumii pe internet, în care poate fi văzut un ursuleţ koala salvat din flăcări de către locuitori.

Universitatea din Sydney a estimat, într-un comunicat publicat joi, că un miliard de animale ar fi pierit în incendii, un număr care include mamifere, păsări şi reptile, însă nu şi insecte sau nevertebrate.

Într-o postare pe Instagram, Hamilton s-a declarat „profund întristat” şi a spus că „deplânge moartea acestor animale fără apărare, împingând şi mai mult unele specii spre dispariţie”.

Donaţia lui Hamilton se adaugă celor făcute de alte numeroase personalităţi din lumea sportului, printre cea a jucătorilor australieni de baschet din NBA, care au promis 750.000 de dolari, sau cea a jucătoare australiene de tenis Ashleigh Barty, numărul unu mondial, şi a compatriotului acesteia Nick Kyrgios.

About Post Author

Lasă un răspuns