LanÅ£ul de restaurante fast-food SUBWAY intră pe piaÅ£a din Romania, adăugând în portofoliu încă o Å£ară din Europa Centrală ÅŸi de Est. LanÅ£ul de restaurante a oferit licenÅ£e pentru conceptul de business la finalul lunii mai. Primul restaurant care serveÅŸte faimoasele sandwich-uri se va deschide în România până la finalul acestui an. Conform planurilor, până la finalului anului 2015, lanÅ£ul SUBWAY va deschide 60 de restaurante în Å£ară.

“România este o Å£ară foarte interesantă din punct de vedere a francizării. În ultimii ani România a devenit o Å£ară atractivă prin creÅŸterile înregistrate.  CreÅŸterile înregistrate ÅŸi numărul mare de persoane interesate de conceptul nostru de business au întrecut aÅŸteptările.  Credem că cea mai intensivă dezvoltare va avea loc în BucureÅŸti, cel de-al ÅŸaselea oraÅŸ ca mărime din UE," afirmă Martin Princ, Director de dezvoltare regională SUBWAY pentru Europa Centrală ÅŸi de Est.

Estimăm că în perioada 2011-2015 lanÅ£ul SUBWAY va deschide până la 60 de restaurante noi. “Dorim să deschidem primul restaurant în decursul acestui an.  În acest moment cuvântul de ordine este căutarea locaÅ£iei potrivite.   Înainte de finalul anului ne propunem să vindem în jur de 20 de francize," afirmă Martin Princ. Dezvoltarea din România va fi gestionată de societatea SUBWAY împreună cu doi Development Agents (AgenÅ£i de dezvoltare), care se vor ocupa intensiv de dezvoltarea mărcii ÅŸi asistenţă oferită restaurantelor din regiune. Compania nu are ca obiectiv stabilirea unor Master Franchisee (franÅŸizaÅ£i principali), ci va vinde licenÅ£e persoanelor individuale, similar situaÅ£iei din majoritatea ţărilor din lume.

LanÅ£ul SUBWAY a intrat recent pe piaÅ£a din Slovacia, unde funcÅ£ionează din 2009. Anul acesta sperăm să intrăm pe piaÅ£a din Slovenia. În Europa Centrală ÅŸi de Est avem 270 de restaurante. Vizita de săptămâna trecută în regiune a lui Fred DeLuca, fondatorului companiei SUBWAY, reprezintă o dovadă a importanÅ£ei dezvoltării din Europa Centrală ÅŸi Est.  

Interesul pentru franciza SUBWAY este imens. „PărÅ£ile interesate ÅŸi-au exprimat interesul cu mult timp înainte a anunÅ£a oficial intrarea pe piaţă. Primul seminar organizat în BucureÅŸti s-a impus de la sine,” a concluzionat Managerul Regional de Dezvoltare a lanÅ£ului SUBWAY.

Toate locaÅ£iile lanÅ£ului SUBWAY funcÅ£ionează pe principiul francizei, ceea ce înseamnă că antreprenorul achiziÅ£ionează licenÅ£a ÅŸi deschide restaurantul sub marca SUBWAY. Acesta va suporta costurile de exploatare a restaurantului, iar lanÅ£ul va oferi know-how, cursuri de formare ÅŸi asistenţă.  

Despre SUBWAY:
·    LanÅ£ul SUBWAY este una din cele mai mari francize din lume cu aproape 35.000 locaÅ£ii în 98 Å£Äƒri, axându-se pe prepararea de sandwich-uri. Toate locaÅ£iile se exploatează având la bază licenÅ£e pentru francize.
·    LanÅ£ul SUBWAY este numărul unu în 18 ţări, în ceea ce priveÅŸte numărul de restaurante deschise.
·    Compania SUBWAY a fost înfiinÅ£ată în 1965 în Milford, SUA de Fred DeLuca ÅŸ Dr Peter Buck. Acest parteneriat a reprezentat începutul unui drum care a permis multor oameni să fie independenÅ£i ÅŸi să dezvolte o afacere de succes.

 

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns