Lady Gaga este in fruntea clasamentului Universal Music pentru al doilea an consecutiv, cu peste 4.6 milioane de albume Born This Way distribuite, in format fizic, in intreaga lume. Superstarul a vandut de asemenea si 1 milion de unitati in format digital, Born This Way obtinand un total de aproape 6 milioane de unitati vandute la nivel global.

 

Albumul de debut a lui Lady Gaga, The Fame, lansat in 2008, apare de asemenea in topul vanzarilor, pe locul 20, iar succesul nu s-a oprit aici pentru Gaga. Dupa ce a inregistrat 7 milioane de unitati vandute in intreaga lume, single-ul "Born This Way” a ajuns pe locul 4, iar "The Edge Of Glory” a intrat pe locul 10 in topul single-urilor, vanzandu-se in peste 4 milioane de unitati in toata lumea.

 

Aflat pe locul al 2-lea, Justin Beiber s-a bucurat de inca un an de succes in 2011, ocupand doua pozitii in lista, pe locul 2 cu lansarea albumului de Craciun, Under The Mistletoe, care s-a vandut in 2.6 milioane de exemplare. Never Say Never – The Remixes se afla pe locul 13, cu peste 1 milion de unitati distribuite global.

 

LMFAO sunt in fruntea clasamentului la vanzari de single-uri, pozitie castigata in urma vanzarilor de peste 9.4 milioane de unitati, in format digital ale piesei "Party Rock Anthem”. Cei doi artisti au ocupat si pozitia cu numarul 7 cu single-ul "Sexy And I Know It”, vanzand la nivel global 4.8 milioane de unitati, in format digital.

 

Si Rihanna s-a bucurat de un an de succes, cu doua lansari, materialele aparand atat in lista vanzarilor de albume, cat si in cea de single-uri de doua ori! Albumul Loud a ajuns pe locul 3 cu 1.9 milioane de unitati vandute si a fost urmat indeaproape, de Talk That Talk, lansat aproape de sfarsitul anului si situat pe locul 4, in timp ce single-urile, "S&M” si "We Found Love” au ocupat locurile 5 si 6, vanzandu-se in peste 5 milioane de exemplare fiecare, la nivel global.

 

Cele mai bine vandute albume

 
1.Lady Gaga – Born This Way
2. Justin Bieber – Under The Mistletoe
3. Rihanna – Loud
4. Rihanna – Talk That Talk
5. Lil Wayne – The Carter IV
6. Amy Winehouse – Lioness: Hidden Treasures
7. Drake – Take Care
8. Kanye West & Jay-Z – Watch The Throne
9. LMFAO – Sorry For The Party Rocking
10. Jessie J – Who you Are

 

Cele mai bine vandute single-uri

1. LMFAO – Party Rock Anthem
2. Maroon 5 – Moves Like Jagger
3. Jennifer Lopez – On The Floor
4. Lady Gaga – Born This Way
5. Rihanna – S&M
6. Rihanna – We Found Love
7. LMFAO – Sexy And I Know
8. Black Eyed Peas – Just Can’t Get Enough
9. Nicki Minaj – Super Bass
10. Lady Gaga – The Edge Of Glory

 

 

Sursa: BestMusic

Lasă un răspuns