Pe 29 ianuarie 2012, de la ora 19.30, la Sala Palatului are loc spectacolul ‘Lacul Lebedelor’.

 

"Lacul Lebedelor” va fi sustinut de faimosul ansamblu de balet clasic al Teatrului Municipal de Opera si Balet din Kiev. Spectacolul ii va avea in distributie pe Natalia Matsak – prim-solista a Operei Nationale din Ucraina, alaturi de Denys Nedak – prim balerin al Operei Nationale "T. Chevtchenko” din Kiev.

 

Ansamblul de balet al Teatrului Municipal din Kiev a fost fondat in 1980 de celebrul coregraf din fosta URSS, Vahtang Vronskii, sub titlul Baletul Clasic din Kiev.

 

Baletul "Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski a avut premiera la Balsoi Teatr din Moscova, pe 4 martie 1877, sub conducerea muzicala a lui Semen Riabov si in coregrafia lui Julius Reisinger. Din pacate, publicul epocii nu era obisnuit cu stilul "simfonic" al unei muzici pentru balet, asa ca nu a inteles bogatia partiturii. La aceasta s-a adaugat si coregrafia mediocra a lui Julius Reisigner, ceea ce a facut ca primele reprezentatii sa fie un real esec.

 

Dupa moartea compozitorului, la cererea conducerii teatrului Mariinsky din Sankt Petersburg, Marius Petipa si Lev Ivanov au modificat coregrafia baletului, iar dirijorul teatrului Mariinsky, Riccardo Drigo, a adus mai multe modificari partiturii. In noua forma, baletul a avut premiera pe 15 ianuarie 1895. A fost un succes bine meritat. Desi au mai existat si alte versiuni, aceasta este reprezentata in mod curent.

 

In seara zilei de 29 ianuarie 2012, la Sala Palatului, veniti sa urmariti un spectacol de succes international garantat, care are toate ingredientele necesare, atat pentru un public impatimit, cat si pentru criticii de specialitate.

Sursa: BestMusic

 

Lasă un răspuns