Compania "St. Petersburg Classical Balet of Andrey Batalov’’ este creata de Andrei Batalov – prim-solist la Teatrul Mariinski .

     Absolvent al Academiei de Balet Vaganova din Rusia , Andrei Batalov este pe scena de mai mult de 20 de ani.

     In 1992 a devenit solist al Teatrului Academic de Stat ‘’Mussorgsky ‘’ din Sankt-Petersburg iar doi ani mai tarziu, devine prim solist al Teatrului Mariinski.

     El apartine unei rase rare de dansatori virtuosi cu o extraordinara tehnica care-i permite a fi in rand cu dansatori legendari de balet din trecut si prezent ca Vestris si Nijinsky , Baryshnikov si Julio Bocca.

     El detine o colectie unica de premii de la diferite concursuri internationale de balet .

     A fost castigator a medaliei de aur la Concursul International de Balet de la Nagoya (Japonia, 1996) si la Paris (1997).

     El a castigat premiul 2 la Concursul International Rudolf Nureyev la Budapesta (1996), premiul 1 si Mihail Baryshnikov la Arabesque-96, Concursul de Balet din Perm (1996) si Marele Premiu la Concursul International de Balet de la Moscova (1997).

     In repertoriu la Mihailovski (1992-1994) si Mariinsky Teatre (din 1994), Batalov executa roluri principale in urmatoarele balete : "Cavalerie halt", "La Sylphide", "Le Corsaire", "Don Quijote", "La Bayadere" "Manon", "Scheherazade", "Romeo si Julieta", etc.

     La Royal Balet danez (2000-2002), Repertoriul sau a inclus roluri clasice principale, cum ar fi: Printul Siegfried ( "Lacul lebedelor"), Albert ( "Giselle") si balete contemporane de Peter Martins si Kevin O ‘Dale .

     Batalov colaboreaza cu cei mai buni dansatori ai Teatrului Mariinsky – Altynay Asylmuratova, Diana Vishneva, Ulyana Lopatkina, Elvira Tarasova precum si cu legenda 1960-1970 Nadejda Pavlova (Bolshoi Theatre).

     In calitate de director artistic al companiei, Andrei Batalov intentioneaza sa urmeze marile traditii ale baletului rus lasate de marii maestri ai trecutului – Marius Petipa, Lev Ivanov, Alexander Gorsky, Mihail Fokin. Astazi Batalov nu numai ca danseaza el insusi, dar, de asemenea, invata pe altii – din 2010 el este un coregraf al Teatrului Mihailovski.

     Printre absolventii sai, de exemplu, renumitul Leonid Sarafanov.

     Și, in 2014, a deschis la Sankt-Petersburg, Teatrul de balet clasic, la care a devenit director artistic.

     St. Petersburg Classical Balet of Andrei Batalov este o companie tanara si dinamica, in mod clar educata in cea mai buna traditie ruseasca.

     Stele ca Andrey Batalov, Yevgeny Ivanchenko- Mariinsky Balet, Leonid Sarafanov, Oksana Bondareva – Mihailovski Balet, Alexandra Timofeeva, Evgheni Ivanchenko- Kremlin Balet, Maria Poliudova, Vladimir Statnii , Ucraina sunt solistii principali ai companiei iar corpul de balet este de inalta clasa.

     Compania de Balet intruneste 50 de artisti profesionisti , absolventi ai Academiei de Balet din Rusia Vaganova si ai celor mai mari scoli de dans din Rusia si Ucraina, care sunt conduse de catre maestri de balet mari, fosti dansatori emeriti.

     Repertoriul companiei ‘’St.Petersburg Classical Balet ‘’ imbina capodopere ale baletului clasic cum ar fi : "Lacul lebedelor", "Spargatorul de nuci" si "Frumoasa din padurea adormita" de P.Ceaikovski, "Chopiniane" "Giselle" de A.Adam, "Les Sylphides" de Michel Fokine , "Don Quijote", "Paquita" de L. Minkus si coregrafia contemporana – Alexei Miroshnichenko, Emil Faski si altele.

     ‘’St. Petersburg Classical Balet of Andrei Batalov’’ este mandra de artistii sai, care, prin talentul si creativitatea lor, garanteaza succesul companiei, artistii avand un nivel artistic mare.

     Decorul si costumele sunt create de maestrii in arta teatrala si sunt magnifice ; au efectuat turnee in Japonia, Spania, Elvetia, Germania, Franta, Italia , Cehia. , in toamna sunt invitati in turneu in SUA . Limbajul artei este universal si etern.

     Este o limba care n-are nevoie de traducere, care poarta peste tot armonia si creativitatea.

Muzica de P.I.Ceaikovski

Libretul: Vladimir Berghicev si Vasilie Gheltzer

Coregrafia: Marius Petipa si Lev Ivanov

Scenografia: Evgenii Gurenco

Pictor de Costume: Vera Poliudova

ODETTE/ ODILE : MARIA POLIUDOVA

SIEGFRIED : VLADIMIR STATNII

About Post Author

Lasă un răspuns