Laura Codruţa Kovesi, câştigătoare la votul din Comisia LIBE pentru postul de procuror – şef european, obţinând 26 de voturi.

Comisia LIBE din PE a votat mierccuri pentru desemnarea procurorului-şef european, Laura Codruţa Kovesi fiind pe primul loc la votul consultativ din Comisia de control bugetar.

Monica Macovei şi Maria Grapini au făcut parte din comisia de numărare a voturilor, care are patru membri.

UPDATE – Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat miercuri, pentru G4media, după votul din Comisia LIBE privind nominlizarea sa pentru postul de procuror-şef european, că este foarte bucuroasă, mulţumind tuturor celor care au susţinut-o.

„Acum am aflat  că am ieşit roimai. Sunt foarte bucuroasă. Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut”, a declarat ea,  înainte de a pleca spre Bucureşti.

Jean-Francois Bohnert (Franţa) a obţinut 22 de voturi, iar Andreas Ritter (Germania) – un vot. 

Prin urmare, Kovesi este propunerea Parlamentului european pentru postul de procuror-şef european.

Nominalizarea este făcută însă în urma negocierilor cu Consiliul UE.

După audierile celor trei candidaţi pentRU postul de procuror-şef european în Comisiile LIBE şi de control bugetar din Prlamentul europan, marţi seară, în Comsia CONT a avut loc un vot consultativ, al cărui rezultat a fost: Laura Codruţa Kovesi (România): 12 voturi; Andreas Ritter (Germania): 1 voti; Jean-Francois Bohnert (Franţa): 11 voturi.

Votul este secret. 

Coform G4media, Comisia pentru libertăţi civile şi justiţie (LIBE) a Parlamentului European a modificat  procedura de vot în privinţa celor trei candidaţi pentru şefia Parchetului european, cu puţin timp înaintea scrutinului. Astfel, fiecare membru al comisiei va avea la dispoziţie un singur vot – ”pentru”, ”împotrivă” sau ”abţinere” -, nu trei voturi aşa cum se decisese marţi seară.

Comisia LIBE este comisia decidentă în acest caz.

About Post Author

Lasă un răspuns