Românii Cristiana Stancu și Cristi Spetcu vor lupta pentru titlurile mondiale WTKA (World Traditional Kickboxing Association), vineri seara, în gala Superkombat de la Milano, în care vor urca în ring deja celebrii Cătălin Moroșanu, Bogdan și Andrei Stoica.

       Cei doi pot deveni primii români care câștigă titlurile mondiale WTKA.

     După ce anul trecut a cucerit bronzul la Campionatele Europene de box, iar în palmaresul său se regăsește și titlul de campioană europeană la kempo, dar și multiple titluri naționale la kyokushin, Cristiana "Mongol" Stancu visează la o carieră la cel mai înalt nivel și în kickboxul profesionist.

      În vârstă de 24 de ani, tânăra absolventă de teologie și care în timpul liber pictează icoane o va întâlni pentru titlul mondial WTKA la categoria ușoară pe favorita locală Irene Martens, o sportivă care are deja 25 de meciuri la profesioniști, dintre care 17 victorii.

      Pentru confruntarea de la Milano, Cristiana s-a pregătit alături de frații Stoica la Respect Gym, sub îndrumarea lui Alin Panaite, antrenorul fiind convins că românca se poate impune într-un duel în care italianca, datorită experienței, pornește cu prima șansă.

    De asemenea, într-un alt meci cu centura WTKA pe masă, Cristi Spetcu, fost poloist de performanță, campion cu Dinamo, și transformat în urmă cu cinci ani în kickboxer, îl va înfrunta Ahmed West, un marocan stabilit în Italia, într-un meci la categoria ușoară, 63,5 kilograme.

     Spetcu (25 de ani) este neînvins în România și se antrenează la Clubul Sportiv Ciprian Sora, adunând 10 victorii, o remiză și o singură înfrângere la profesioniști.

    "Abia aștept să lupt, sigur voi obține a cincea victorie consecutivă din 2015, n-am nicio teamă din punctul ăsta de vedere și mă voi întoarce cu centura de campion mondial la București", a spus Spetcu.

     În aceeași gală Superkombat, Cătălin Moroșanu va da piept cu gigantul care l-a răpus pe Sandu Lungu, polonezul Tomasz Czerwinski.

    Peste 2.000 de români sunt așteptați să își susțină favoriții în evenimentul în care vor mai lupta frații Bogdan și Andrei Stoica, dar și Amansio Paraschiv.

     Sportivii care vor lupta vineri, la Teatrul Linear4Ciak din Milano, trebuie mai întâi să treacă de cântarul oficial programat pentru joi, de la ora 17,00.

     Ulterior, aceștia vor fi invitați la singurul restaurant românesc din Milano, Bucătăria de Acasă.

"Trebuie să apreciez implicarea românilor din Milano la acest eveniment.

     Inclusiv rețeaua de magazine La Costache, acolo unde sunt aduse zilnic produse românești, s-a oferit să ne ajute, așa cum s-a întâmplat și la ultimele două evenimente organizate de noi în Italia", a declarat promotorul Eduard Irimia.

    Biletele pentru gala Superkombat se vor găsi vineri la intrarea Teatrului Linear4Ciak din Milano, iar cele mai ieftine costă 20 de euro.

     Gala va fi transmisă în direct de la ora 19:00 de Sport.ro.

Lasă un răspuns