Kevin Costner i-a dat în judecată pe producătorii filmului "Robin Hood, prinţul hoţilor", pentru că nu i-au plătit, din 2010, partea din profitul care i se cuvenea, potrivit contractului semnat cu aceştia.
 Filmul, realizat în 1991, a avut un mare succes de box office, cu încasări de 390,4 milioane de dolari la nivel mondial.

În dosarul depus la o instanţă americană marţi, Costner susţine că producătorii, Morgan Creek Productions, au oprit plăţile către el de doi ani. Actorul în vârstă de 57 de ani cere daune a căror valoare nu a fost făcută publică, informează bbc.co.uk.

Potrivit aceloraşi documente, "Robin Hood, prinţul hoţilor" a avut încasări de peste 390 de milioane de dolari, la nivel mondial, cărora li se adaugă "zeci de milioane de dolari" din vânzarea de casete video/ DVD-uri şi difuzarea la televiziune.

Potrivit documentelor pe care le-a obţinut Deadline Hollywood, reprezentanţii lui Costner îi acuză pe producători de "nerespectarea contractului, fraudă, nerespectarea principiului bunei credinţe şi lipsă de corectitudine".

Avocaţii lui Costner au menţionat că, atunci când actorul a fost ales să joace în film, i s-a "promis" o cotă din profiturile producţiei. Costner mai declară că Morgan Creek Productions a oferit informaţii false despre profiturile din DVD-uri şi casete video şi că a vândut drepturile de distribuţie unei alte companii, în 2006, fără să îl anunţe.

Potrivit Hollywood Reporter, directorul Morgan Creek, James Robinson, a descris disputa ca fiind "minoră şi nesemnificativă". "De ce, după 22 de ani, se declară domnul Costner nemulţumit de maniera noastră de a face afaceri? (…) I-am dat peste 40 de milioane de dolari, cred că am fost foarte corecţi cu el. Mă întreb câţi bani a scos din celelalte filme la care a colaborat", a spus Robinson

 

 

Sursa : www.mediafax.roAbout Post Author

Lasă un răspuns