Jurnalistul Mile Cărpenişan a decedat pe patul de spital. După ce nu a mai mers în mijlocul conflictelor armate, Mile s-a ocupat de familie şi de turism, punând bazele unei agenţii care promova Muntenegru. Cu mai puţin de o lună înainte de a muri jurnalistul a ajutat la salvarea unui bolnav de leucemie.

  Jurnalistul Antena 1 pentru zonele de conflict a decedat, luni, 22 martie, la Spitalul Judeţean din Timişoara, secţia de Terapie Intensivă. Mile Cărpenişan fusese internat de mai multe zile în stare gravă din cauza unei septicemii care i-a afectat mai multe organe, printre care plămânii, rinichii şi ficatul.

  În noaptea de duminică spre luni, jurnalistul a suferit două infarcturi, iar în jurul orei 15:00 s-a stins în urma unui stop cardiac.

  Prieteni din întreaga ţară au venit la Spitalul Judeţean din Timişoara pentru a fi alături de jurnalist, iar faptul că acesta era conectat la aparate de respirat artificial, avea un blocaj renal şi i se făcea dializă nu i-a descurajat. Cu toţii ştiau că Mile Cărpenişan este un bărbat puternic, care a trecut prin atâtea conflicte, iar boala nu îl va repune.

  În ultima perioadă din viaţa lui, Mile Cărpenişan a întins o mână de ajutor către toţi cei aflaţi în nevoie. Cea mai vizibilă faptă a fost o acţiune de strângere de fonduri pentru Daniel Răduţă.

  "În toată povestea asta am descoperit că mai există oameni în jurul meu care fac ceva dezinteresat şi din tot sufletul. Toţi au sărit să mă ajute. De multă vreme nu mi s-a mai întamplat aşa ceva. Am reuşit să vorbesc cu oameni cu care nu am mai vorbit niciodată şi pe care nu i-am văzut niciodată. Oameni care mă ştiau de la televizor şi care au fost deschişi în ceea ce le propuneam", spunea Mile Cărpenişan pe blogul lui.

Lasă un răspuns