Joi 31 ianuarie, KRYPTON va concerta la Hard Rock Cafe, într-o formulă care a consacrat și a înscris numele trupei în istoria rock pre și post–decembristă.
▒█░▄▀ ▒█▀▀█ ▒█░░▒█ ▒█▀▀█ ▀▀█▀▀ ▒█▀▀▀█ ▒█▄░▒█ 
▒█▀▄░ ▒█▄▄▀ ▒█▄▄▄█ ▒█▄▄█ ░▒█░░ ▒█░░▒█ ▒█▒█▒█ 
▒█░▒█ ▒█░▒█ ░░▒█░░ ▒█░░░ ░▒█░░ ▒█▄▄▄█ ▒█░░▀█ 
Eugen Mihăescu, Gabriel „Guriță” Nicolau, Sorin Voinea, Răzvan „Lapi” se reunesc și alături de Cătălin Fotin, vor prezenta un live ce restabilește forța și valoarea muzicii românești. Bilete 30-150 lei: www.bit.ly/krypton-eventim

KRYPTON aparea pe scena rock-ului românesc cu aproape 3 decenii în urmă, sfidând restricțiile unei țări comuniste și revigorând peisajul muzical autohton printr-un stil New Wave Rock care se detașa de tendințele generale ale epocii.

Povestea trupei începea în forță prin concerte în licee, în mediile ștudențești, completate printr-o prezență constantă la Cenaclul Flacăra și la festivalurile de profil, piesa “Furtuni, furtuni” devenind chiar un “hit” al Cenaclului. 

”Rock-metal-ul era o forma de refulare și de atitudine contra celor existente în tot aerul politic și tabloul stupid creat de anii ceaușiști(…).”, povestea Eugen Mihăescu despre perioada lor de formare și definitivare artistică, într-un interviu pentru metalfan.

Dupa marele succes inregistrat în topurile naționale cu piese precum “Prietena mea”,”Treizeci de minute”,” Ploaia”, ”Adeseori”, ”Fetele cu ochii verzi”, ”Poveste cu un clown”, ”Tatiana” sau ”Ora tarzie” și aparitia primului album ”30 de minute” (1988) la Electrecord, singura casa de productie de la acea vreme, KRYPTON intra într-o nouă etapă creatoare. 

În 1989, după turneul de promovare al acestui album, componența trupei se schimba, “Niki” Dinescu și Cristi Sandu, fiind inlocuiți cu Razvan Lupu ”Lapi la tobe” și Manuel Savu la chitara solo, urmând ca în octombrie, o voce puternica – Gabi "Guriță" Nicolau – să își pună amprenta asupra noului stil abordat de Krypton.

Incep repetitiile si pregatirile pentru un al doilea album, ”Fara teama”, în această nouă formulă, Eugen Mihaescu și Dragoș Docan ocupându-se de compoziția pieselor. ”Înregistrările albumului Fara Teama au început în data de 5 ianuarie 1990, în studioul Electrecord, unde temperatura era de -3 gr Celsius (…), iar pe străzi înca se mai trăgea.” – Gabi "Gurita" Nicolau (metalfan.ro). 

Patru dintre piesele de pe acest material discografic – “Cheama-ma”, “Sunt doar un nor”, “Capriciul IV”, ”Fara teamă” – apar la TVR, în emisiunea lui Petre Magdin. Odată cu lansarea Fara teama, Krypton se poziționează într-o zonă înca ne-explorată pe plan național – neo clasic rock metal – și sunt invitați să concerteze în deschiderea unor nume mari ale rock-ului internațional: Ian Gillan Band, Uriah Heep, Nazaret.

Anul 1991 aduce un nou album de referință intitulat ”Lanțurile”, urmat de concerte în București, în Piata Guvernului în fata a 4o mii de oameni și la Constanta, in sala Casei de Cultură. Acest dublu album are la baza textele poetului Adrian Păunescu și a fost înregistrat in urmatoarea componenta: Eugen Mihaescu, Dragos Docan, Sorin Voinea (claviaturi), "Lapi" Razvan, Gabi Nicolau "Gurita" si cu participarea extraordinara a lui Ioan Luchian Mihalea & Song și Cristi Ilie (ex Voltaj). 

”Dupa atata timp în care ne-am “ascuns” în toți anii respectivi după vorbe și rime ce nu spuneau nimic, printre verbe și metafore bolnave ce-ți creau stări și repulsii ca nu puteai spune lucrurilor pe nume, aveam acum muza la masa noastră.” – Eugen Mihăescu.

Biletele pentru concertul din 31 ianuarie 2013, în limita locurilor disponibile, pot fi achiziționate de la Hard Rock Cafe, din rețeaua distribuitorilor Eventim și prin sistemul rezervăriclub.ro, având prețuri între 30 și 150 lei. Biletele cu locuri la mese necesită rezervare imediat după achiziționare folosind datele de contact Hard Rock Cafe Bucharest: 021 206 6261. Concertul va incepe la ora 21:00.

Un eveniment Cavalleria Events. Parteneri Media: 9am.ro, bewhere.ro, bestmusic.ro, bucuresteni.ro, bucharest-guide.ro, calendarevenimente.ro, goingout.ro, iconcert.ro, infomusic.ro, jurnalul.ro, jurnalrock.ro, maximumrock.ro, metalhead.ro, metalfan.ro, metropotam.ro, Romanian Rock Radio, rockstage.ro, rockarolla.ro, Zile si Nopti.

About Post Author

Lasă un răspuns