Satul Africii, "vitrina" continentului african la Jocurile Olimpice de la Londra, a fost închis, miercuri, deoarece unii furnizori nu au fost plătiţi, au anunţat surse din cadrul organizatorilor.
 "Satul Africii, instalat în grădinile Kensington şi unde au standuri 20 de ţări, este închis din cauza neplătirii unor furnizori de către firma franceză Pixcom. Furnizorii structurilor şi serviciile de securitate nu şi-au primit banii. Nefiind plătiţi, furnizorii au venit în această dimineaţă să îşi recupereze materialele. Deocamdată aceasta este situaţia şi există discuţii", a declarat unul dintre organizatori, sub acoperirea anonimatului, precizând că încă nu au fost demontate corturile.

"Suntem furioşi", a reacţionat Lotfi Labaied, reprezentant al Comitetului Olimpic Tunisian. "Ne simţim lezaţi. Ne-am asumat multe cheltuieli", a precizat el.

Pixcom a confimat închiderea satului, precizând că încearcă să rezolve problema. "Nu înţelegem de ce s-a întâmplat asta la câteva zile de terminarea JO, în condiţiile în care este vorba de sume mici. Încercăm să rezolvăm problema" , a declarat preşedintele firmei, Alain Barbier.

La Londra, Africa a deschis pentru prima dată în istorie un sat, în locul caselor naţionale, spaţiu de convieţuire în care să aibă loc evenimente culturale, gastronomice şi sportive, în prezenţa sportivilor, oamenilor de afaceri şi fanilor.

Din lipsa resurselor financiare insuficiente pentru deschiderea propriei case, ţările africane s-au asociat în acest proiect iniţiat de Asociaţia Comitetelor Naţionale Olimpice din Africa (Acnoa).

 

Sursa : www.mediafax.roLasă un răspuns