JAZZ SYNDICATE LIVE SESSIONS prezinta in premiera in Romania: BEN WENDEL – HIGH HEART

„Un literat si poliinstrumentist adaptabil, a cărui muzică originală pune accentul pe lirism… O sensibilitate cu un spectru complex, adaptată la fel de bine atat pe frecventa lui Bach precum și a lui Bjork, Monk sau Shorter.” The New York Times

Saxofonistul, fagotistul și compozitorul Ben Wendel, nominalizat și premiat cu Grammy Award, a catalizat un grup incredibil de muzicieni pentru cel mai recent proiect al său, incluzându-i pe vocalistul Michael Mayo, Shai Maestro și Gerald Clayton la pian și clape, basistul Joe Sanders și Nate Wood la tobe. Prezentat în premieră la Winter Jazz Fest 2019, Wendel denumește trupa „High Heart”, un joc de cuvinte dupa expresia „High Art, Low Art”.

„Acest proiect reflectă efortul meu continuu de a crea artă personală și relevantă într-un timp din ce în ce mai impersonal. Titlurile melodiilor se referă la diferite provocări pe care le-am experimentat în timpul interacțiunii cu un public global. De exemplu, cântecul „More” se referă la pericolele suprasolicitarii tehnologice și pierderea perspectivei, în timp ce cântecul „High Heart” se referă la dorința umană de a se conecta și de a se exprima prin aceste noi medii cu riscul de a se simți izolat și întrerupt.

Era digitală a creat o schimbare profundă de paradigmă și a provocat statutul artistului. În cele din urmă, High Heart este un proiect de speranță și pentru mine, o declarație concentrată și personală într-o perioadă în care a devenit mai greu pentru toți artiștii să-și găsească calea prin zgomot.” – spune Wendel.

Saxofonistul nominalizat la Grammy Awards – Ben Wendel – s-a născut în Vancouver, Canada și a crescut în Los Angeles – California. Locuind în prezent în Brooklyn, NY, s-a bucurat de o prodigioasă carieră ca interpret, compozitor și producător. Printre momentele importante se numără turnee, spectacole și/sau înregistrări cu artiști precum Tigran Hamasyan, Antonio Sanchez, Gerald Clayton, Eric Harland, Taylor Eigsti, Linda May Han Oh, Moonchild, Louis Cole, Daedelus, Snoop Dogg sau Prince.

Ben este membru fondator al grupului nominalizat la Grammy – Kneebody.

În calitate de compozitor, a primit un ASCAP Jazz Composer Award, 2008, 2011 și 2017 Chamber Music America „New Works Grant” și a primit premiul Victor Lynch-Staunton de către Consiliul Canadei pentru Arte. De asemenea, a co-scris partitura pentru adaptarea lui John Krasinski după „Brief Interviews With Hideous Men” a lui David Foster Wallace.

Ben a a avut onoarea de a lucra cu dirijorul Kent Nagano la producerea unei serii de concerte pentru Festspiel Plus din München, Germania. Din 2008 până în 2015, a produs o serie de spectacole cu mai multe genuri la Broad Stage din Santa Monica, California. În acea perioadă, el a fost numit șeful inițiativei lor „Jazz & Blues”, care includea producerea și extinderea oportunităților de interpretare pentru aceste genuri în Los Angeles. Ca parte a acestei numiri, Ben a ajutat la crearea unui consiliu artistic care a inclus personalități precum Quincy Jones, Herb Alpert și Luciana Souza. Lucrarea de producător a lui Ben include albumul nominalizat la Grammy „Life Forum” pentru pianistul Gerald Clayton la Concord Records.

Ben a înregistrat pentru Edition Records, Sunnyside Records, Motéma Music, Concord Records și Brainfeeder, cu cinci albume solo în tolbă, Simple Song (2009), Frame (2012), What We Bring (2016), The Seasons (2018) , High Heart (2020), un proiect duo cu pianistul franco-american Dan Tepfer intitulat Small Constructions (2013) și mai multe albume Kneebody. Proiectul său video muzical apreciat de critici – „The Seasons”, inspirat de lucrările cu același nume ale lui Ceaikovski, a fost lansat pe tot parcursul anului 2015 și a inclus invitați precum Joshua Redman, Jeff Ballard, Mark Turner, Julian Lage, Ambrose Akinmusire și alții. A fost catalogată drept una dintre cele mai bune lansări din 2015 de către The New York Times.

Ben este fost profesor adjunct de studii de jazz la USC și actual adjunct la New School din NYC. Diseminarea educațională a fost o constantă în cariera sa, cu peste 300 de cursuri de master la diferite colegii, universități, licee și, de asemenea, lucrări anterioare cu Programul de artiști al Filarmonicii LA.

Cu fluența sa tehnică, gândirea melodică strategică și tonul curat, Wendel a devenit un idol pentru o întreagă generație de tineri studenți la saxofon tenor.

The New York Times

PROGRAM:

Concertul “BEN WENDEL – High Heart” face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions și va avea loc pe data de 3 Mai 2022, ora 19:30 la Sala Mare a Teatrului de Opereta si Musichall “Ion Dacian” din București.

Vor urca pe scena:

Ben Wendel – saxofon tenor // Michael Mayo – voce // Shai Maestro – pian // Joe Sanders – bass // Nate Woods – baterie;

Opening act:

Sorina Rotaru Trio (Sorina Rotaru – voce, Alexandru Olteanu – pian, Oleg Lascu – contrabass)

Accesul în sală se face începând cu ora 19:00. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

Biletele se gasesc in retelele myticket.ro si entertix.ro.

Program:

19:00         Opening Gates;

19:30         Sorina Rotaru Trio

20:00         BEN WENDEL QUINTET

Detalii pe pagina de Facebook Jazz Syndicate Live Sessions.

Official Website:       www.benwendel.com

Facebook:                 www.facebook.com/benwendelmusician

Twitter:                       www.twitter.com/benwendel

Video:                          https://bit.ly/3uayNP5

                                     https://bit.ly/3CPGiio

Eveniment recomandat de MAGIC FM!

About Post Author

Lasă un răspuns