"Traian

Traian Băsescu l-a atacat pe regele Mihai

 

Marius Oprea a comentat, joi, la Antena 3, afirmaÅ£iile lui Traian Băsescu la adresa Regelui Mihai. În opinia istoricului, ÅŸeful statului era beat mangă, judecând după natura afirmaÅ£iilor.

 

"Am discutat prea mult acest subiect, Casa Regală nu a reacÅ£ionat ÅŸi nu cred că va reacÅ£iona. Cum să reacÅ£ionezi la gestul unui om beat? Mie aÅŸa mi s-a părut, cel puÅ£in după natura afirmaÅ£iilor… Să mă dea domnul Băsescu în judecată dacă vrea. În opinia mea, domnul Băsescu era beat mangă ÅŸi nu ÅŸtia ce spune ÅŸi ÅŸi-a adus aminte de lecÅ£iile de învăţământ politico-ideologic din vremea comunistă", a afirmat Marius Oprea, la Antena 3.

Liberalul ÅŸi-a continuat presupunerile. "Flutura revista ‘Istoria’, era de faţă cu domnul Cristoiu, care era redactorul-ÅŸef. Probabil că au stat împreună la ÅŸpriÅ£… HaideÅ£i să luăm lucrurile aÅŸa (…) Trebuie să judecăm istoria ÅŸi prin acest rol al întâmplării în care un om ostenit, după ce ÅŸi-a primit-o de la Curtea ConstituÅ£ională, după ce ÅŸi-a primit-o în certurile cu UDMR-ul vine la domnul Cristoiu care-i prezintă portretul unui om autoritar, fac o supoziÅ£ie… e o ipoteză de lucru. După privire ÅŸi după natura afirmaÅ£iilor….", a comentat liberalul.

Marius Oprea a mai menÅ£ionat că Traian Băsescu "este rodul epocii în care a copilărit, a studiat, s-a format". "Discursul său este unul de tip naÅ£ional comunist, din cel care se făcea în camera de învăţământ politico-ideologic la Armată. Nu diferă cu nimic de asta (…) Am avut ocazia să cunosc foÅŸti ofiÅ£eri de securitate ÅŸi înainte de ’89, în calitate de anchetat, ÅŸi după. E exact tipul de discurs pe care l-am auzit de la ei în legătură cu monarhia, cu Regele ÅŸi aÅŸa mai departe (…) Cred că domnul Băsescu are o chestie de asta în cap, ‘noi de la comuniÅŸti învăţăm cutezanÅ£a’ ÅŸi cred că asta i-a rămas în minte, aÅŸa, ca practică politică. Pentru că ceea ce face dânsul acum seamănă foarte tare cu perioada de instaurare a stalinismului în România", a afirmat liberalul.

Lasă un răspuns