Ultima misiune a unei navete spatiale americane, programata pentru 8 iulie, va aduce un nou motiv de mandrie pentru fanii Apple: doua iPhone 4 se vor afla, oficial la bordul lui Atlantis.

"iPhone

Cele doua smartphone-uri vor rula o aplicatie experimentala, SpaceLab for iOS, creata de Odyssey Space Research. Dupa ce naveta Atlantis se va cupla cu Statia Spatiala Internationala, membrii echipajului vor folosi cele doua iPhone-uri pentru patru experimente care vor testa camera foto, giroscopul si alti senzori. Instructiunile step-by-step vor fi afisate de aplicatie, astfel ca astronautii nu vor avea nevoie de manual.

Pregatirea si certificarea celor doua iPhone-uri pentru folosirea in spatiu au fost facute de o companie din Houston care livreaza hardware pentru U.S. National Laboratory, NanoRacks.

Potrivit lui Brian Rishikof, Odyssey CEO, ideea experimentului cu iPhone a aparut inca de anul trecut. "Pentru activitatea pe care o desfasuram, iOS a devenit brusc o platforma interesanta. Afacerea noastra consta in dezvoltarea de software si executarea de simulari pentru sistemele de ghidare si navigare in industria aeronautica, astfel ca trebuie sa testam daca iPhone-ul ne da posibilitatea de a afla pozitionarea unui vehicul in spatiu".

In orice caz, Rishikof a subliniat ca iPhone-urile sunt folosite in cadrul unui experiment, nefacand parte din sistemul de ghidare oficial

Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns