Superstarul american de R&B R. Kelly, acuzat de multiple agresiuni sexuale timp de decenii, inclusiv asupra unor minore, a fost inculpat vineri şi s-a predat autorităţilor, informează dpa şi AFP.

Împotriva cântăreţului, Robert Sylvester Kelly pe numele real, în vârstă de 52 de ani, au fost formulate patru acuzaţii distincte, însoţite de 10 capete de acuzare referitoare la agresiune sexuală în circumstanţe agravante pentru presupuse fapte comise între 1998 şi 2010, asupra a patru victime, dintre care trei aveau sub 17 ani.

Artistul a fost acuzat de presupus abuz şi asupra unei persoane adulte în februarie 2003 – în timp ce se confrunta deja cu acuzaţii de pornografie infantilă pentru că se filmase făcând sex cu o minoră. În acest caz a fost achitat în 2008.

Fiecare dintre cele 10 capete de acuzare este pasibil de o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani.

La scurt timp după ora locală 20:00 vineri, Kelly, purtând o haină albastră strălucitoare, a mers prin mulţimea de reporteri şi fotografi pentru a se preda autorităţilor de la secţia de poliţie centrală din Chicago.

Câteva minute mai târziu, doi ofiţeri din interiorul secţiei îl conduceau în cătuşe. El a fost prezentat sâmbătă în faţa unui judecător.

Avocatul său a vorbit imediat despre minciuni, acuzând femeile care au depus plângere de dorinţa de a „profita” de clientul său.

R. Kelly urmează să se prezinte la proces la 8 martie, potrivit unei responsabile de la tribunalul districtual din statul Illinois.

Cântăreţul, una dintre cele mai mari celebrităţi americane din anii ’90, a fost căsătorit pentru scurt timp în 1994 cu vedeta de 15 ani Aaliyah, a cărei părinţi au anulat ulterior căsătoria. Cântăreaţa şi actriţa a murit într-un accident de avion în 2001.

About Post Author

Lasă un răspuns