Numarul persoanelor care si-au pierdut viata in incendiul din Clubul Colectiv din Capitala a ajuns la 27, majoritatea neavand acte asupra lor, in timp ce raniti sunt peste 162.

   La nivelul MAI a fost activat codul rosu pentru situatii de urgenta.

      -►Cum s-au desfasurat evenimentele in timpul noptii

      Incendiu la Clubul Colectiv: 27 de morti, 146 de oameni inca in spital. Arafat: S-a intervenit in 11 minute.

    Sambata, 31 octombrie, 08:17 Prim-ministrul Victor Ponta a convocat sedinta de guvern, sambata, pentru declararea doliului national timp de 3 zile, informeaza Biroul de presa al Executivului.

Sedinta va incepe la ora 12,30.

07:45 Sinteza declaratiilor lui Raed Arafat:

    – Apelul a intrat la 22:32, au fost mobilizate primele forte si au inceput deplasarea catre locul incendiului, ajungand la 22:43 de minute. In 11 minute.

   – A fost solicitata declansarea planului rosu, prevazut pentru un numar mare de victime.

   – Echipajele care au fost deplasate: 3 autospeciale de transport victime multiple, 2 unitati de primiri urgente; 29 de ambulante de prim ajutor;

 3 unitati mobile de Terapie Intensiva;

 1 autospecial de medic de urgenta;

 11 masini de pompieri, peste 150 de persoane.

 – 88 de persoane transportate, din care multi in stare grava.

  Pana la 184, s-au prezentat la spital persoane transferate prin mijloace private.

  – In toate spitalele, au mai ramas 146 de pacienti internati si 1 deces care a survenit dupa ajungerea la UPU la Spitalul Universitar. – Din cei 26 de decedati, 17 cel putin nu sunt inca identificati.

   Din cei 146 de pacienti internati, 5 inca neidentificati.

  – La nivelul ISU, nu exista nicio document, nicio solicitare pentru autorizarea activitatii din locatia respectiva.

   Nu era emisa o autorizatie din partea ISU 07:00: Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, ca sambata, la ora 07.00, se intruneste la Guvern Comitetul pentru Situatii de Urgenta, in cazul incendiului de la Clubul Colectiv din Capitala, in urma caruia au murit 27 de persoane si alte aproximativ 200 au fost ranite.

   Raed Arafat, seful Departamentului pentru situatii de urgenta din Ministerul Afacerilor Interne, coordoneaza interventiile in urma incendiului izbucnit, vineri seara, din Clubul Colectiv din Capitala, unde sute de persoane asistau la un concert.

   O tragedie de proportii ingenunchiaza zeci de familii: 27 de tineri au murit vineri noapte si 162 au ajuns la spital, dupa ce s-a dezlantuit infernul, intr-un club din Capitala.

   Localul a luat foc in timp ce cateva sute de persoane petreceau acolo, la concertul trupei rock "Goodbye to Gravity". Un spectacol pirotehnic, ce trebuia sa faca showul de neuitat, a declansat insa iadul. Totul s-a aprins in jur si pentru multi spectatori a fost sfarsitul!

  O coincidenta teribila este ca prima piesa de pe albumul "Mantre de Razboi", lansat aseara, se numeste "The day we die" – "Ziua in care murim".

  Spectacolul pirotehnic a dezlantuit haosul in clubul in care sute de oameni venisera la concertul trupei Goodbye to Gravity.

   Cateva scantei, care au sarit de la artificii, au aprins mai intai un stalp, apoi totul a devenit o mare de flacari, povestesc martorii.

  "Un material inflamabil, care izola un stalp, a luat foc de la niste artificii. Totul s-a desfasurat in decursul a cateva secunde" – spune un martor. "Au facut pirotehnice la concert si a luat foc o schela.

S-au extins flacarile pana la tavan si a cazut totul peste noi. Noroc ca ai scapat" – povesteste ingrozit un tanar.

   Au urmat scene greu de imaginat. "Erau usile inchise. S-au deschis usile, a aparaut din nou valvataia, nu aveam aer ne-am lasat in jos, pentru ca flacarile veneau de undeva de sus, vedeti ca sunt parlit si pe par", relateaza altcineva. "Nu stiu cum am iesit, ce am facut. Ideea e ca am iesit si am vazut un foc extraordinar de mare si o gramada de oameni care se imbulzeau sa iasa… A fost nenorocire", spune alt tanar.

   Intre timp, au ajuns si echipajele de prim ajutor. A urmat o actiune de salvare impresionanta. Dupa ce pompierii au stins incendiul, in lupta pentru viata au intrat si oamenii care au scapat teferi din aceasta cumpana cumplita. S-au intors in club, sa ii ajute pe salvatori.

  SUMARUL EVENIMENTELOR:

  ►Un incendiu puternic a avut loc, vineri seara, la clubul Colectiv din zona Piata Unirii din Capitala.

  ►Ultimul bilant anuntat oficial: 27 de morti si peste 162 de raniti.

  ►Procurorul de caz: A fost deschis dosar penal. Principala ipoteza de lucru este incendiul, nu explozia.

  ►Martor: Incendiul, provocat de artificiile din timpul spectacolului.

  ►Mesajul lui Klaus Iohannis: Sunt cutremurat.

  ►Gabriel Oprea: Este o mare tragedie. Este alarma generala la MAI.

  ►MAI a activat codul rosu pentru situatii de urgenta.

  ►Ministerul Sanatatii a facut apel la donare de sange.

Lasă un răspuns