Și animalele au nevoie de transfuzii de sânge în cazul unor maladii grave cum ar fi babesioza, boală provocată de căpuşe. Așa că în mai toate țările lumii s-au creat bănci de sânge, vitale pentru salvarea oricărei vietăți.

În Argentina s-a creat una dintre cele mai mari bănci de sânge, care asigură materia pentru transfuzii gratuit. Și este singura din lume de acest gen.

Angela Pupi și Gandakf, un pitbull, sunt în misiune. Sângele donat de câinele său va salva viața altui câine.

Angela se află deja într-o bază de date cu donatori disponibili așa că atunci când a fost chemată nu a mai stat mult pe gânduri.

Este o structură piramidală, așa că atunci când apelezi la banca de sânge și te afli printre donatori, transfuzia nu costă nimic.

Nici cățeii care au nevoie de transfuzie în regim de urgență nu plătesc decât costruile percepute de medicul veterinar.

Proiectul a fost gândit de o graficiană atunci când câinele său, bolnav de o formă rara de cancer, avea nevoie frecvent de trasnfuzii. Sistemul este simplu.

Pe site-ul creat de Ivana Avramovici proprietarii de câini potențial donatori, se înscriu și totul este organizat pe regiuni.

La câine există cel puțin 12 grupe de sânge, așa că nu e ușor deloc să găsești grupa necesară fără o asemenea bancă.

Poate fi făcută o singură transfuzie fără determinare de grupă, o a doua, însă, de cele mai multe ori e fatală.

Câinii care pot dona maximum 450 de ml de sânge, trebuie să fie vaccinați și să aibă o greutate de minimum 25 de kilograme. Mai trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 1 și 7 ani și să fie sănătoși.

About Post Author

Lasă un răspuns