Hotelul de Gheaţă care va fi amenajat, în această iarnă, la Bâlea Lac, în judeţul Sibiu, va avea fiecare cameră denumită după un gen muzical şi decorată cu instrumente sculptate în gheaţă, iar lângă hotel va fi construit un iglu cu patru camere.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de realizatorii Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac, conceptul obiectivului turistic din acest an este "Icy Sounds", scrie MEDIAFAX.

"Fiecare cameră va fi numită după un gen muzical, iar decorul întregului hotel va avea la bază elemente muzicale (note muzicale, diferite instrumente – chitară, pian, vioară, harpă, saxofon -, dj desk, căşti, microfon, toate urmând a fi sculptate în gheaţă", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, hotelul va avea o formă apropiată de cea a construcţiilor din anii trecuţi, va fi compus din zece camere, un hol central de dimensiuni mari şi un bar.

Realizatorii au anunţat totodată că o noutate a sezonului 2011- 2012 va fi construirea unui satelit al hotelului propriu-zis.

"Iniţiatorii proiectului s-au gândit ca în acest an să adauge un frate mai mic hotelului, astfel că o construcţie de tip molecular, formată din patru încăperi «iglu», legate între ele, va oferi un plus de atracţie zonei şi mai multă linişte celor ce-şi doresc să înnopteze la Hotelul de Gheaţă fără să fie deranjaţi de forfota creată cu prilejul desfăşurării evenimentelor din hotelul principal", se arată în comunicat.

Potrivit realizatorilor, pentru moment, detaliile viitorului hotel sunt realizate doar pe hârtie, iar muncitorii aşteaptă zăpada abundentă şi temperaturile foarte scăzute pentru a începe efectiv lucrările de construcţie.

Iarna trecută, conceptul Hotelului de Gheaţă a fost "Ice Hotel – Light and Stones", fiecare cameră purtând numele unei pietre preţioase sau semipreţioase.

În iarna 2009-2010, conceptul a fost "Ice Hotel Cold Think", fiecare cameră purtând numele unui filosof cunoscut, român sau străin.

Sursa: Rol.ro

Please follow and like us:

Lasă un răspuns