Skrillex, megastarul dorit de toate festivalurile mari din lume, va ajunge pentru prima dată la un festival din România.

    Electric Castle Festival îl confirmă pe Skrillex, alături de Elliphant, Venetian Snares, Coma, Manudigital și mulți alții, pentru o ediție mai mare ca niciodată:

8 scene și un nou setup de festival.

    Opt premii Grammy, câteva titluri de „artist of the year”, clipuri cu sute de milioane de vizualizări pe YouTube (cu un record de 410 de milioane de vizualizări doar pentru „Bagarang”), dar mai ales respectul unei întregi industrii, indiferent dacă vorbim de nume mari din rock, rap sau muzică electronică: acesta este „portofoliul” cu care SKRILLEX ajunge, în iulie, la Electric Castle Festival.

    De la debutul din 2010 cu „My name is Skrillex”, artistul apare constant în clasamente fie prin compozițiile proprii, fie prin producțiile și colaborările pe care le semnează alături de Korn, Diplo, Bring Me The Horizon, Rusko și mulți alții.

    Este un excelent promotor al artiștilor tineri din toate zonele muzicale, însăși evoluția lui de la rock către dubstep ajutându-l să înțeleagă nevoia de suport pe care aceștia o au.

    Ca un exemplu, de câteva zile fanii din întreaga lume îl ascultă pe Skrillex alături de Elliphant, în noul single „Spoon Me”.

    Da, Elliphant va fi și ea la Electric Castle 2016, chiar dacă într-un show în care nu se va regăsi și Skrillex, cu care a lucrat la cel mai recent album al ei. Elliphant (Ellinor Miranda Salome Olovsdotter) are doar 29 de ani, dar este deja un nume foarte respectat în muzica rap, ceea ce e neobișnuit pentru o femeie, cu atât mai mult pentru o artistă suedeză.

    În 2011, după 10 ani petrecuți cu diferite slujbe prin restaurante, fără nicio ambiție de a avea vreo carieră muzicală, Elliphant ajunge într-un studio de înregistrări pentru a-și ajuta un prieten.

    Șase luni mai târziu, semnează deja cu o casă de discuri, după alte 6 luni are deja pe piață albumul de debut și de aici începe un lung traseu internațional prin care suedeza primește confirmarea talentului său.

    Este una dintre puținele tinere artiste care se poate lăuda că a lucrat cu nume precum Dr. Luke, Diplo, Dave Sitek și, bineînțeles, Skrillex.

    Din eșalonul de vârf al muzicii electronice, Pan-Pot, duo-ul compus din Tassilo Ippenberger și Thomas Benedix, se împarte constant între tradiționalele scene ale celor mai mari cluburi din Ibiza și Berlin și marile festivaluri ale Europei.

    Popularitatea trupei vine nu doar din calitatea muzicii ci și din capacitatea lor de a se adapta perfect publicului în fața căruia performează.

    Practic, show-urile lor sunt atât de diferite, încât orice prestație e o nouă abordare a muzicii electronice, iar Pan-Pot experimentează la fel de bine în house, techno, dance și orice altceva.

    Confirmarea prezenței Pan-Pot la EC 2016 este foarte importantă, duo-ul având o agenda foarte încărcată, stabilită cu mult timp înainte.

    Pentru prima dată într-un show live după 10 ani petrecuți în studiouri, Venetian Snares este propunerea organizatorilor pentru adepții genului breakcore.

    Muzicianul canadian este foarte prolific, lucrează cu mai multe case de discuri deodată și experimentează mereu și alte zone ale muzicii electronice decât cea care i-a adus consacrarea.

    Primul său turneu mondial este generat de noul album „Traditional Synthesizer Music” ce va apărea în aprilie.

    Nu e exagerat să spunem că Manudigital se va simți la EC 2016 ca în familie: este locul unde îi va regăsi, printre alții, pe membrii Babylon Circus, trupă alături de care a cântat timp de câțiva ani, sau pe General Levy și Skarra Mucci, pentru care a compus.

    Anul acesta, artistul se află pentru prima oară singur în turneu mondial, cu un nou setup, prezentându-și primul album solo.

    Și dacă tot l-am amintit, jamaicanul Skarra Mucci, unul dintre cei mai versatili artiști reggae ai generației sale, va fi și el, în premieră, pe scena de specialitate din cadrul festivalului.

    Coma și Aria Urbană, două trupe cu stiluri foarte diferite din lumea rock-ului românesc, au acceptat invitația organizatorilor de a completa lista trupelor locale.

    Pentru că muzica clasică nu putea lipsi nici anul acesta de la castel, organizatorii propun un proiect foarte interesant, Blanilla & The Flying Orchestra.

    Blanilla nu se află la primul experiment alături de o orchestră; anul trecut, el și-a prezentat compozițiile proprii alături de Filarmonica din Craiova.

    Acum, există The Flying Orchestra, un grup de tineri muzicieni de la Liceul de Muzică din Cluj Napoca, un experiment prezentat în premieră la Electric Castle.

    French Fries, Sun Glitters, Flava D, oOoOO, Vibronics, Drexhill și Visionnobi sunt toți nume noi în line-up EC 2016.

    Lista completă a artiștilor o puteți consulta aici:

https://electriccastle.ro/line-up

Organizatorii Electric Castle Festival regândesc întreaga structură a evenimentului, care va include anul acesta 8 scene.

Scena principală va fi mutată, iar castelul în sine va deveni o scenă vie, animată de proiecții 3D, lasere și lumini.

Detaliile complete despre cum va arăta în acest an festivalul vor fi anunțate în curând.

Campania de vânzare a abonamentelor se va încheia în 11 martie.

Până atunci, prețul unui abonament pentru cele 4 zile de festival este 329 de lei. ELECTRIC CASTLE înseamnă deja:

Sigur Ros, Bring Me The Horizon, Bastille, Paul Kalkbrenner, RUSKO, Dub Pistols, Flux Pavilion, Enter Shikari, MATISYAHU, Babylon Circus, NU:TONE B2B LOGISTICS, DJ Marky, Aba Shanti-I, Congo Natty (Rebel MC), Toddla T , LOUISAHHH!, Legowelt, Alternosfera, Urma, Macanache, DJ Shiver.

About Post Author

Lasă un răspuns