Producţia "Hello Kitty", realizată de Millo Simulov, a fost desemnată cel mai bun scurtmetraj de ficţiune la ediţia de anul aceasta a festivalului Filmul de Piatra, distincţie premiată cu 1.000 de euro, potrivit organizatorilor evenimentului.

 

La secţiunea animaţie, cel mai bun film a fost ales "The Scream", realizat de Sebastian Cosor şi inspirat de celebra pictură "Strigătul" a norvegianului Edvard Munch.

 

Dragos Dulea și Anda Pușcaș au fost desemnaţi câştigători la categoria rezervată documentarelor, pentru "Stremț 89", considerat o abordare amuzantă a revoluției din 1989.

 

La secţiunea videoclip, premiul a fost adjudecat de piesa "Moartea Boxelor" a trupei Şuie Paparude. Clipul a fost realizat de Anton Groves și Adrian Agheniţei.

 

Juriul festivalului a fost format din actorii Andi Vasluianu şi Ana Ularu, producătorii Aurelian Nica şi Virgiliu Mărgineanu, criticul Irina Margareta Nistor şi alpinistul Ticu Lăcătuşu, invitat pentru noua secțiune dedicată sporturilor extreme.

 

Premiile în bani de la Filmul de Piatra 2012 au fost acordate de Institutul Cultural Român (ICR).

 

Filmul de Piatra, ajuns la ediţia a treia, este organizat de o echipă de voluntari formată în majoritate din studenţi, la iniţiativa regizorului Andrei Dăscălescu. Festivalul este sprijinit de numeroşi parteneri, dintre care cel mai important este Primăria Piatra Neamţ.

 

Festivalul s-a desfăşurat la Piatra Neamţ, în intervalul 5-8 ianuarie, şi a avut în competiţie 55 de scurtmetraje din România şi Republica Moldova.

 

Sursa: NewsIn

Please follow and like us:

Lasă un răspuns