Fostul producător, Harvey Weinstei îi datorează lui Robert de Niro aproape un milion de dolari, iar starul holywoodian a dat în judecată compania de producție pentru a-și recupera datoria, scrie theblast.com.

    De Niro s-a constituit parte în procesul de insolvență deschis față de The Weinstein Company și încearcă să recupereze aproape un milion de doari de la fostul producător acuzat de hărţuire sexuală de mai multe personalităţi din lumea filmului.

    Suma pe care vrea să o recupereze actorul este de 940.706 dolari pentru apariţia sa în pelicula care i-a adus o nominalizare la premiul Oscar pentru rol secundar “Scenariu pentru happy-end/ Silver Linings Playbook”.

    Din aceleași documente rezultă că printre vedetele care încă mai aşteaptă să primească bani de la Weinstein Company se numără şi Julia Roberts şi Meryl Streep, fiecare cu câte 169.611 dolari, pentru prestaţiile din “Ţinutul din mijlocul verii/ August: Osage County”, film lansat în 2013.

    De asemenea, Brad Pitt şi George Clooney se regăsesc printre cei care au depus plângeri după ce, în procesul de insolvenţă, compania lui Weinstein a transferat drepturile asupra filmelor pe care le-a produs companiei Lantern Capital.

    În martie, The Weinstein Company a cerut intrarea în faliment şi a încheiat un acord cu societatea de investiţii Lantern Capital pentru preluarea “activelor şi angajaţilor”.

    În ultimele luni, mai multe actrițe au susținut că regizorul Harvey Winstein le-a violat sau le-a agresat sexual. Sâmbătă, la Festivalul de Film de la Cannes, actrița Asia Argento a spus în fața celor peste 3.000 de spectatori că a fost violată de Harvey Weinstein, la Cannes, în 1997.

    Harvey Weinstein este un fost producător de film american, care împreună cu fratele său, Bob Weinstein, a creat compania de filme independente Miramax.

    Cei doi frați au condus compania din 1979, până în 2005. În martir 2005, Harvey Weinstein a înfiintat The Weinstein Company (TWC) și a părăsit Miramax în același an, în luna septembrie.

    Însă celebritatea nu a cunoscut-o grație activității sale de producător, ci în urma numeroaselor acuzații de viol și aggresiune sexuală, formulate de mai multe actrițe împotriva sa.

    Scandalul a luat amploare în anul 2017, când doi jurnaliști de la The New York Times, Jodi Kantor și Megan Twohey au publicat, pe 5 octombrie, o poveste în care producătorul Harvey Weinstein era acuzat că, timp de trei decenii, a agresat sexual mai multe femei, cărora le-a oferit bani pentru a păstra tăcerea.

    În octombrie 2017, Harvey Weinstein a fost concediat de conducerea companiei sale, The Weinstein Company, în urma acuzațiilor de hărțuire sexuală.

 

Însă cazurile care au ieșit la iveală au dus la nașterea mișcării #MeToo, în care mai multe vedete au avut curaj să recunoască public faptul că au fost abuzate sau violate.

About Post Author

Lasă un răspuns