Doi compozitori de muzică contemporană au ales să valorifice istoria conflictuală a Parcului Natural Văcărești șacustica hibridă a acestui peisaj dominat de contraste. Pornit de la principiul distrugerii, „Harmony of Disaster” reconvertește momente catastrofale, naturale sau provocate de om, listă în care incendiul masiv reprezintă o temă recurentă, alături de cea a exploziei sau cea a migrației în masă. Este o evocare sonoră a unui moment zero ideal, în care distrugerea devine origine a nașterii sublimului și o oportunitate de reconstrucție. 

Harmony of Disaster

Concertul va avea loc sâmbătă, 9 octombrie, începând cu ora 18:00. Accesul către scenă se face urcând scările dinspre Târgul Vitan, Splaiul Unirii, Sector 4

Intervențiile artiștilor sunt neinvazive și nu vor avea impact negativ asupra peisajului, asupra speciilor sau a habitatelor.

Spectacolul „Harmony of Disaster” este una dintre instanțele performative ale proiectului Becoming Landscape, o serie de intervenții culturale și dezbateri pe teme post și trans umaniste, pornind de la ideea hibridizării umanului cu tehnologia și natura.

Teaser „Harmony of Disaster”: 

https://www.youtube.com/watch?v=EWidh8ILKmE&ab_channel=DianaMiron

About Post Author

Lasă un răspuns