O expozitie recenta a garderobei pictoritei Frida Kahlo a scos la lumina detalii mai putin cunoscute si mai putin placute din viata acesteia.Pictorita Frida Kahlo, celebra atat pentru lucrarile sale de arta suprarealista, cat si pentru bisexualitatea pe care nu si-a ascuns-o niciodata – legaturi amoroase cu celebra fotografa Tina Modotti si cu cantareata mexicana Chavela Vargas -, a fost considerata un simbol al modei al epocii sale, desi tinutele ei nu se incadrau in tendintele acelei perioade. Frida nu obisnuia sa imbrace nici rochii care sa ii puna silueta in evidenta si nici sa isi aranjeze bucle sofisticate, dupa cum era moda anilor ’30, hainele ei fiind, mai degraba, o adaptare personala a vestimentatiei rurale. Pictorita purta rochii largi, stranse in talie cu panglici, camasi incheiate pana la gat si bluze lejere, taranesti, brodate cu flori colorate.

Insa, potrivit lui Circe Henestrosa, curatorul muzeului Frida Kahlo din Mexico City, care va expune hainele artistei pana pe 20 noiembrie, garderoba acesteia era de fapt gandita pentru a ascunde o viata plina de durere fizica si psihica. Frida a avut poliomielita in copilarie, iar un accident de autobuz pe care l-a suferit la varsta de 18 ani a desfigurat-o. Acestora li s-au adaugat traumele unor avorturi si ale numeroaselor relatii extraconjugale ale sotului ei, artistul plastic Diego Rivera.

Cititi mai multe pe : http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/LifeStar/233838/hainele-fridei-khalo-prezentate-intr-o-expozitie.html

Sursa : http://www.9am.ro

 

Lasă un răspuns