Balonul va fi de culoare galbenă, design creat special pentru sezonul rece, cîntăreşte mai puţin de o jumătate de kilogram şi e creat din spumă expandată de nitrogen, iar camera dintr-un mix carbon-latex.

 

Pe ea o urmăresc toţi cei 22 de jucători, dar şi întreaga brigadă de arbitri. După ea se uită timp de 90 de minute toţi cei din tribună, dar şi telespectatorii din faţa televizoarelor. Mingea a fost mereu miezul unui joc de fotbal. Tocmai de aceea, GSP vă dezvăluie cu ce balon se va juca diseară a 125-a confruntare dintre Dinamo şi Steaua.

 

Mingea este creată de Nike şi este una revoluţionară. Modelul se numeşte T90 Seitiro, iar tehnologia prin care a fost confecţionată a purtat denumirea de Nike RaDaR, tocmai pentru că a sporit viteza de joc. După ce au fost făcute teste de performanţă vizuală, efectuate atît în laborator, cît şi pe teren, tehnologia RaDaR permite jucătorilor să vadă mingea aflată în mişcare mult mai bine.

 

Mai mult, balonul de diseară nu va avea culoarea albă, ca fond predominant, ci culoarea galbenă, cea care oferă o vizibilitate totală jucătorilor şi spectatorilor în sezonul rece. Conform normelor FIFA, o minge de joc nu trebuie să fie mai uşoară de 420 de grame, dar nici mai grea de 445 grame, iar cea de diseară va cîntări 433 de grame.

 

Caracteristicile mingii cu care se va juca derby-ul

 
– Suprafaţa din TPU microtexturat este cusută manual pentru un control extraordinar şi o rezistenţă îmbunătăţită
– Sfericitatea optimă, dar şi tehnologia Nike RaDaR permit balonului să zboare mai repede, mai departe şi mai precis
– Camera balonului e realizată dintr-un compozit carbon-latex, motiv pentru care asigură accelerări explozive ale mingii
– Balonul e realizat din spumă expandată din nitrogen, care conferă durabilitate şi menţinerea formei

 

Rooney, Iniesta şi Sneijder au testat-o

Imediat după ce Nike a scos noile baloane din laborator, în vara lui 2011, mingile au fost testate pe teren de 3 dintre cei mai buni jucători ai lumii: Rooney, Iniesta şi Sneijder. Concluzia acestora: designul dă posibilitatea unei maxime vizibilităţi, iar textura balonului asigură o traiectorie perfectă, dar şi o viteză sporită a mingii.

 

8 mingi vor fi disponibile pentru derby-ul de diseară: cu una se va juca, o alta va sta în faţa arbitrului de rezervă, iar alte 6 vor fi la copiii de mingi din jurul gazonului

 

69 de centimetri e circumferinţa balonului cu care se va juca diseară meciul Dinamo – Steaua

 

Digi şi Elmec au personalizat mingea

Special pentru acest derby, televiziunea care va transmite în direct meciul, dar şi firma care oferă baloanele de joc în Liga 1, Nike, prin intermediul Elmec România, au personalizat mingea cu care se va juca diseară. Au fost puse cele 4 sigle: Dinamo, Steaua, DigiSport şi Nike, dar şi data de azi, 5 decembrie 2011.

 

Steaua a cîştigat finala cu balon Puma

Ultimul meci direct dintre cele două echipe, finala Cupei României, de acum 7 luni, s-a disputat cu un balon Puma. Steaua a cîştigat trofeul, învingînd cu 2-1. În schimb, în sezonul trecut al Ligii 1, ambele partide s-au jucat cu mingi Nike şi au fost cîştigate de Dinamo.

 

Dinamo, 4 victorii la rînd cu Nike în Liga 1

În campionat, ultimele ediţii de campionat s-au jucat exclusiv cu baloane Nike, ca şi diseară. Ultima victorie a Stelei datează din decembrie 2007, în timp ce ultimele 4 dispute din Liga 1 care s-au jucat cu minge Nike s-au terminat cu succesul "cîinilor".

 

Sezonul 2010-2011
Dinamo – Steaua 2-1
Steaua – Dinamo 0-1
Sezonul 2009-2010
Steaua – Dinamo 0-1
Dinamo – Steaua 2-0

 

Sursa: GSP

Lasă un răspuns