Filmul de animaţie ”Grinch”, în care un monstruleţ morocănos încearcă să fure Crăciunul, aduce atmosfera sărbătorilor de iarnă pe marile ecrane şi este principala premieră a acestui sfârşit de săptămână în cinematografele nord-americane, potrivit site-ului de specialitate IMDB.

În regia lui Yarrow Cheney şi Scott Mosier, ”Grinch” este o adaptare a cărţii clasice pentru copii din 1957 ”Cum a furat Grinch Crăciunul”, semnată de Dr. Seuss. Grinch urăşte Crăciunul şi plănuieşte, împreună cu Max, câinele său, şi renul Fred, să le strice sărbătoarea locuitorilor din Whoville, care, anul acesta, pun la cale festivităţi de trei ori mai grandioase decât de obicei.

Vocea lui Grinch este cea a actorul britanic Benedict Cumberbatch, cunoscut din serialele ”Patrick Melrose” şi ”Sherlock” precum şi din ”The Imitation Game” (2014), pentru care a primit o nominalizare la Oscar. Printre vedetele care dau voce celorlalte personaje se numără actriţele Rashida Jones, Angela Lansbury şi cântăreţul Pharrell Williams.

Tot în acest weekend, spectatorii nord-americani o pot vedea pe Claire Foy – cunoscută pentru serialului ”The Crown”, un portret al reginei Elisabeta a II-a pentru care actriţa a obţinut un Glob de Aur în 2017 – întruchipând-o pe justiţiara Lisbeth Salander, în thrillerul ”The Girl in the Spider’s Web: A New Dragon Tattoo Story” regizat de Fede Alvarez.

Curajoasa Lisbeth Salander porneşte într-o nouă aventură alături de vechiul său prieten şi aliat, jurnalistul Mikael Blomkvist, în care trebuie să înfrunte o reţea de spioni, infractori digitali şi responsabili guvernamentali corupţi. Filmul are la bază cartea omonimă semnată de David Lagercrantz, publicată în 2015, care continuă seria ”Millennium” a autorului suedez Stieg Larsson.

Filmul de acţiune ”Overlord”, în regia lui Julius Avery, cu Jovan Adepo, Wyatt Russell şi Mathilde Ollivier în rolurile principale, spune povestea misiunii unei trupe de paraşutişti americani care aterizează în Franţa ocupată de nazişti cu puţin timp înainte de Marea Debarcare din Normandia.

About Post Author

Lasă un răspuns