Ei se plâng că nu au fost informaÅ£i în prealabil despre introducerea celor 23 de trasee de noapte cu autobuzul

"Åžoferii

Åžoferii RATB au intrat în grevă. Ei se arată nemulÅ£umiÅ£i de faptul că nu au fost înÅŸtiinÅ£aÅ£i de introducerea traseelor de noapte.

 

UPDATE Ora 15.20: Protest spontan al ÅŸoferilor! AceÅŸtia au ieÅŸit de pe traseu ÅŸi se îndreaptă către depourile Bujoreni, DudeÅŸti ÅŸi Vitan

Åžoferii RATB au ieÅŸit în stradă cu puÅ£in timp în urmă, nemulÅ£umiÅ£i de decizia conducerii de a introduce cursele de noapte. AceÅŸtia s-au adunat în faÅ£a sediului Regiei ÅŸi la autobazele DudeÅŸti, Vitan ÅŸi Bujoreni ÅŸi ameninţă că se vor retrage din curse dacă ÅŸefii lor nu renunţă la traseele nocturne. Potrivit acestora, introducerea curselor de noapte înseamnă mai multă muncă ÅŸi eliminarea curselor speciale care îi aduceau, dimineaÅ£a devreme, la autobaze.

Azi la orele prânzului, sindicaliÅŸtii RATB s-au întâlnit cu conducerea Regiei pentru a discuta pe marginea acestui subiect, însă nu s-a ajuns la nici un rezultat fiincă reprezentanÅ£ii ÅŸoferilor au ieÅŸit din sală imediat ce directorul Regiei, Adrian CriÅ£, a expus motivele luării acestei decizii.

În aceste condiÅ£ii, reprezentanÅ£ii sindicatelor au anunÅ£at că e posibil ca duminică vatmanii din Capitală să intre în grevă. Conducerea Regiei nu a putut fi contactată pentru oferirea clarificărilor necesare.

„Dacă bucureÅŸtenii au solicitat în masă apariÅ£ia acestul serviciu rămâne să vedem pe parcurs. Ceea ce ne-a bulversat pe toÅ£i, ne referim aici la conducătorii auto din RATB, este că fără nici o informare prealabilă, ca să nu mai vorbim de o minimă comunicare cu sindicatele, am fost puÅŸi în faÅ£a faptului împlinit, astfel că, începând de vineri, 15 iulie, conducătorii auto vor fi nevoiÅ£i să apeleze la aceste trasee de noapte pentru a veni la serviciu”, se arată într-un comunicat remis astăzi Mediafax.

SindicaliÅŸtii au solicitat de urgenţă o întâlnire cu directorul general al Regiei, „în caz contrar se cunosc reacÅ£iile imprevizibile ale conducătorilor auto în astfel de situaÅ£ii, lucru nedorit, presupunem, de către nimeni”, se mai arată în comunicat.

RATB a decis înfiinÅ£area, începând din această noapte, a 23 de trasee de noapte care vor avea terminalul central la PiaÅ£a Unirii. Autobuzele vor circula între 23.00-1.00 ÅŸi 5.00-6.00 la un interval de 30 de minute ÅŸi între orele 1.00-5.00 la un interval de 60 de minute. PreÅ£ul unei călători va fi tot de 1,3 lei.


Lasă un răspuns