ManifestanÅ£ii care au protestat în faÅ£a Parlamentului au devenit violenÅ£i ÅŸi a fost nevoie de intervenÅ£ia poliÅ£iei pentru a-i liniÅŸti.

Apelul la greva generală este al treilea de la începutul anului lansat de principalele sindicate din Å£ară, GSEE (privat) ÅŸi Adedy (public), pentru a denunÅ£a noul plan de austeritate ÅŸi privatizări care trebuie votat până la sfârÅŸitul lui iunie pentru reducerea datoriei ÅŸi deficitului ţării.

Noile măsuri au loc în timp ce creditorii ţării, Uniunea Europeană ÅŸi Fondul Monetal InternaÅ£ional, dezbat eventualitatea unui al doilea ajutor financiar pentru Grecia ÅŸi au avut dificultăţi în a se înÅ£elege în privinÅ£a modalităţilor de deblocare.

Miercuri, transportul maritim va fi puternic perturbat. Astfel, niciun vapor nu va pleca spre insulele greceÅŸti din Marea Egee (est) sau Marea Ionica (vest) din cauza unei greve convocate de sindicatele marinarilor.

Transportul feroviar nu va funcÅ£iona, iar ÅŸcolile ÅŸi ministerele vor fi, majoritatea, închise. Niciun buletin de ÅŸtiri nu va fi transmis, iar transportul urban se va opri timp de trei ore la începutul ÅŸi la sfârÅŸitul zilei


Please follow and like us:
error

Lasă un răspuns