Google a decis să mai facă o „curăţenie de primăvară" la final de toamnă între produsele sale, a treia anul acesta.

 

Gigantul IT american a decis să renunţe la unele din serviciile nepopulare şi să se concentreze din ce în ce mai mult pe un număr redus de produse cu un impact mai mare, scrie presa britanică.

 

Unul din serviciile care se dorea a avea mare impact asupra viitorului a fost „Google Renewable Energy Cheaper than Coal", un proiect care dorea să reducă poluarea şi să investească în producerea de energie alternativă. Google a început să facă investiţii în acest domeniu începând din 2007, punând accent pe energia solară. În 2009, şeful diviziei, Bill Weihl, a spus că se aşteaptă ca în câţiva ani compania va lansa o tehnologie viabilă, care să producă energie ieftină.

 

Cu toate acestea, proiectul a fost tras pe linie moartă, iar acum o lună Weihl şi-a dat demisia.

 

Ce alte produse a mai închis Google

 

Alte produse pe care utilizatorii nu le vor mai putea folosi sunt parte a unui pachet de servicii auxiliare oferite pe internet. Cu toate acestea, unele au rămas necunoscute până azi, la moartea lor.

 

Astfel, a fost „ucis" Google Friend Connect, o opţiune care permitea administratorilor de site să adauge opţiuni Google pe site-ul lor, Google Bookmark Lists, care lăsa utilizatorii să creeze semne de carte online, pe care să le poată „purta" cu ei peste tot pe internet şi Google Search Timeline, o opţiune prin care oamenii puteau să-şi ţină o istorie a căutărilor de pe motorul de căutare.
De asemenea, un alt serviciu despre care nici măcar nu se ştia că ar mai exista şi-a văzut sfârşitul în această şarjă de curăţenie: Google Wave, una din alternativele Google la serviciile de mesagerie instantă.

 

Ultimul produs pus pe linie moartă este Knol, care se dorea o alternativă la enciclopedia online Wikipedia. Cu toate acestea, nu a fost un succes, iar Google doreşte să se concentreze acum pe lucruri care nu mai sunt pur şi simplu „alternative" , ci servicii cunoscute şi populare. Rămâne de văzut cât va mai rezista reţeaua socială Google+ care nu a avut succesul aşteptat şi se chinuie să ajungă măcar a doua ca popularitate, după Facebook.

 

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns