Grupul Google şi Eric Schmidt, şeful companiei, au fost condamnaţi de justiţia franceză pentru defăimare, în cazul unui cetăţean al cărui nume introdus pe cunoscutul motor de căutare sugera calificativele "violator" sau "satanist".

Google va trebui să îi plătească persoanei respective daune morale în valoare de un euro şi are la dispoziţie şase luni pentru a lua toate măsurile pentru a pune capăt "acestei infracţiuni", potrivit unei decizii a tribunalului de mare instanţă din Paris, publicată de site-ul legalis.net şi citată de Mediafax.

Cel care a înaintat plângerea, condamnant în 2010 la trei ani de închisoare cu suspendare pentru corupţie de minori – decizie nedefinitivă -, a dat în judecată Google după ce a constatat că aplicaţiile Google suggest şi Associated Search asociază numele său cu mai multe calificative injurioase. Astfel, internauţii primesc "propuneri de termeni de căutare la care nici nu s-au gândit şi pe care nu aveau nicio intenţie să îi caute", au mai precizat reprezentanţii tribunalului.

În decizia sa, tribunalul estimează că Google nu a dat dovadă de bună credinţă şi au condamant compania americană la plata a 5.000 de euro sub titlul de cheltuieli de judecată. "Noi avem intenţia de a face apel", a declarat un purtător de cuvânt al Google.

""

Lasă un răspuns