""

 

Google Maps România, disponibil la adresa maps.google.ro, oferind utilizatorilor posibilitatea să acceseze hărţi online, să caute companii, să plaseze anunţuri gratuite şi să îşi creeze hărţi proprii.

Serviciul se adresează utilizatorilor locali şi companiilor. Hărţi detaliate ale României sunt disponibile prin intermediul Google Maps, accesibil cu orice web browser, sau prin Google Maps pentru telefonul mobil. De asemenea, serviciul Google Maps este disponibil prin intermediul oricărui terminal cu acces la internet.

Noul serviciu Google Maps oferă posibilitatea utilizatorilor să acceseze hărţi online, să caute companii, să plaseze anunţuri gratuite prin intermediul Google Maps Local Business Centre, să îşi creeze hărţi proprii şi să caute diferite locaţii, chiar în deplasare.

Google Maps este o sursă practică pentru utilizatori de a obţine informaţii, dacă aceştia au nevoie să găsească o rută optimă (indicaţii de orientare) sau o listă de restaurante în imediata apropiere. Dacă utilizatorii sunt interesaţi să găsească mai multe informaţii despre localitatea pe care o caută (pentru o călătorie sau o locaţie nouă pentru întâlniri de afaceri), aceştia se pot folosi de informaţiile suplimentare oferite în mapplet-uri sub formă de fotografii Panoramio, feed-uri în timp real oferite de webcam-uri sau din articole Wikipedia.

"Suntem foarte bucuroşi că datorită lansării de astăzi a Maps România, hărţile noastre vor fi mai uşor de folosit de către utilizatorii români. Aş vrea în mod deosebit să evidenţiez posibilitatea oferită companiilor de a publica informaţii prin Local Business Center, aplicaţie ce permite, pe lângă postarea datelor de contact, şi postarea programului, imagini şi multe altele", a spus Jaroslav Bengl, manager de produs pentru hărţi de la Google Zurich.

"România poate deveni o destinaţie foarte populară pentru vacanţe, însă infrastructura corectă este o necesitate. Iar hărţile accesibile pe internet ce pot fi folosite de utilizatorii noştri din toată lumea pentru planurile lor de vacanţă, sunt parte a infrastructurii secolului 21", a adăugat el.

Aplicaţia Google Maps pentru telefonul mobil poate fi descărcată gratuit de la http://m.google.ro/maps/.

Companiile pot publica în mod gratuit informaţii despre activitatea lor, adresa de contact, numere de telefon, fotografii şi au de asemenea posibilitatea de a publica anunţuri publicitare pe Google Maps, chiar dacă nu au propriul website. Utilizatorii au posibilitatea de a efectua căutări pentru companii cu domeniu de activitate similar într-o anumită zonă, atât de pe calculatorul personal, cât şi de pe telefonul mobil – iar apoi pot folosi respectivele link-uri direct dar şi datele de contact pentru serviciile respective.

În plus, cu Google Map Maker, orice utilizator poate localiza, desena, eticheta şi adăuga atribute hărţii locale, cum ar fi străzi, parcuri sau râuri, utilizatorii locali transformându-se în "cartografi", accesând www.google.com/mapmaker

Fondat în 1998 de către absolvenţii de Stanford Larry Page şi Sergey Brin, Google este o companie de top prezentă pe toate marile pieţele globale. Sistemul targetat de publicitate al Google furnizează tuturor companiilor, indiferent de dimensiune, rezultate măsurabile, intensificând în acelaşi timp experienţa trăită de utilizator. Google are sediul central în Silicon Valley şi birouri în America de Nord şi de Sud, Europa şi Asia.
 

Lasă un răspuns