Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu s-a referit, marţi, într-o postare pe Facebook, la dramaturgul Bertolt Brecht, citat într-un articol din "Le Figaro", ca fiind un analist francez al publicaţiei care a comentat situaţia actuală din România, Brecht decedând însă în anul 1956.
 "«N-ar fi mai simplu pentru un guvern să demită poporul şi apoi să aleagă un altul?» se întreabă analistul francez Bertolt Brecht, Le Figaro", scrie Lăzăroiu pe Facebook.

"Prietene Brecht, nu le da prea multe idei puciştilor. Că ne trezim pe 31 august cu un referendum de demitere a poporului. Asta după ce listele electorale vor fi curăţate până la a rămâne trei sau patru cetăţeni cu drept de vot: Ponta, Antonescu şi Şova. Şi poate şi Marga, dacă nu pleacă în Germania pentru mai mult de 6 luni (ceea ce conform indicaţiei de la Vocea Rusiei, Ion Iliescu, nu l-ar mai face eligibil)", continuă Lăzăroiu.

Între comentariile celor care au citit postarea fostului consilier prezidenţial se regăsesc mai multe care semnalează faptul că Bertolt Brecht nu a fost niciodată analist, ci dramaturg şi că a murit cu mult timp în urmă, astfel că nu avea cum să comenteze situaţia politică actuală din România.

Bertolt Brecht a fost dramaturg. El a murit în anul 1956.

Un articol publicat luni seară în ediţia online a cotidianului "Le Figaro" începe cu citatul la care face referire Lăzăroiu, precizând că "sugera cândva Bertolt Brecht". Articolul face referire la situaţia politică din România, fiind invocat inclusiv dramaturgul Eugen Ionescu. "În ţara lui Eugen Ionescu, absurdul nu mai ucide…", se arată în articolul "Le Figaro".

 

 

Sursa : www.mediafax.roLasă un răspuns