Gabriela Ruse (23 ani) intră pe tabloul principal Transylvania Open WTA250! Jucătoarea aflată pe locul 83 mondial a primit ultimul Wild Card de main draw și se alătură celorlalte jucătoare din România calificate deja: Simona Halep, Irina-Camelia Begu și Jaqueline Cristian.

 În competiția de la Cluj mai intră cu Wild Card, dar la calificări: Irina Bara (26 ani)Briana Szabo (16 ani)cea mai tânără jucătoare din România cu clasament WTAIlinca Amariei (19 ani) și Andreea Prisăcariu.

https://www.facebook.com/watch/?v=1282829682157703

Gabriela Ruse revine la Cluj și va fi prezentă pe tabloul celui mai puternic turneu feminin găzduit de țara noastră. Numărul 83 mondial a primit un wild card în main draw-ul Transylvania Open și va juca săptămâna viitoare la BT Arena. Un final ideal de sezon pentru Gabi, în anul în care a reușit să-și facă intrarea în elita tenisului feminin.

Fișă 

Vârsta: 23 ani
Țara: România
Cel mai bun loc ocupat în clasamentul WTA: 83
Titluri WTA câștigate (simplu): 1

Gabriela a intrat în tenisul profesionist recomandată de rezultatele obținute în juniorat (locul 7 mondial, semifinale la Wimbledon în 2014 la simplu, sferturi de finală la Roland Garros 2014 în proba de dublu), dar, mai ales, de tenisul propus: o combinație de forță, lovituri aspre, agresivitate sufocantă și mult curaj.

N-a fost neapărat simplu la început. Gabriela a avut multe episoade promițătoare, dar și accidentări și probleme de sănătate care i-au complicat viața și au făcut-o chiar să ia în calcul, pasager, posibilitatea retragerii din tenis. În 2018 a dat primele semne ale potențialului ei. A intrat în premieră pe tabloul principal al unui Grand Slam, venind din calificări, și, într-un meci greu de uitat, a fost la un singur punct de o victorie mare cu Agnieszka Radwanska în primul tur de la Wimbledon. A confirmat apoi cu prima finală WTA la dublu în 2019, în turneul WTA de la București.

Doi ani mai târziu, Gabriela e campioană în WTA, e singura jucătoare din România de la Simona Halep încoace care a jucat două finale WTA consecutive în tot atâtea săptămâni (Hamburg, Palermo), respectiv singura jucătoare din istoria recentă a tenisului românesc care a avut o serie de 13 victorii în circuitul WTA. Toate astea, într-o vară excelentă, care a continuat apoi cu alte câteva meciuri bune și cu intrarea în Top 100.

Drumul ei e încă la început; Gabriela acumulează experiență, iar toate turneele importante la care a jucat în această toamnă (Cincinnati, US Open, Indian Wells) îi vor folosi mult. La fel se poate spune și despre prezența la Transylvania Open, pe un tablou înțesat cu jucătoare de top.

Dacă în vară, la Winners Open, Gabi ajungea în calitate de proaspătă campioană a unui turneu WTA, ea se întoarce la Cluj în calitate de recent intrată în top 100 WTA, o realizare mare și importantă pentru ea.

Stil de joc

Stilul de joc al Gabrielei e o combinație foarte interesantă de agresivitate în stare pură, mult curaj și risc. Tenisul ei nu e însă doar despre forță. E și despre cum absoarbe forța venită din partea adversarelor, cât de bine și rapid își deschide terenul doar cu primele două lovituri după serviciu și ușurința cu care își pune adversarele în defensivă doar dintr-o lovitură, fără a face vreun mare efort. E acel easy power pe care foarte multe jucătoare și l-ar dori.

Rezultate notabile 2021:

Hamburg (WTA 250): titlu
Palermo (WTA 250): finală
US Open (Grand Slam): turul 1 – venind din calificări
Chicago Open (WTA 500): optimi de finală
Praga (ITF, 25K): semifinală

De ce să o urmărești cu atenție la Cluj

Gabriela Ruse e una dintre jucătoarele de perspectivă din circuitul WTA. Prin ceea ce face pe teren, prin atitudine și prin felul în care își câștigă meciurile, Gabi dă senzația că e pregătită de lucruri chiar mai mari de atât.

Avem acum o jucătoare plină de încredere, care a înțeles că are tot ce trebuie pentru a aparține elitei tenisului, care știe că nu mai e doar o jucătoare bună, ci una foarte bună.

Prezența ei la Cluj va fi o bună ocazie de a vedea la lucru una dintre jucătoarele în formă ale acestui sezon. Și, mai ales, va fi o experiență extraordinară atât pentru Gabriela – de a juca acasă, într-un moment atât de propice – cât și pentru toți cei prezenți. Gabi adoră să joace în fața fanilor ei, am văzut asta la Cluj și în meciurile de Fed Cup, așa că meciurile ei sunt un must-see.

About Post Author

Lasă un răspuns