FUSION Festival a fost declarat cel mai bun eveniment european la categoria “Best Small Festival” în cadrul Festival Awards. Ediția din acest an a renumitei competiții a avut loc la Groningen, Olanda și a strâns laolaltă nume puternice din industria festivalurilor (Tomorrowland – Belgia, Sziget (Ungaria),Wacken Open Air (Germania),Woodstock Festival – Polonia, Berlin Festival – Germania, Open’er Festival – Polonia, etc).

După calificarea pe lista scurtă a celor mai bune 10 evenimente, pe baza voturilor publicului, FUSION Festival a fost ales de un juriu format din jurnaliști, reprezentanți ai diferitelor agenții și organizatori de evenimente, ca fiind cel mai bun festival european la categoria “Best Small Festival”. Au fost peste 620 000 de voturi pentru câteva sute de evenimente care au concurat, ceea ce arată că evenimentele de gen sunt extreme de populare în Europa și fac acest premiu cu atât mai important.

Este pentru prima dată când un festival românesc obține un premiu în cadrul unui eveniment internațional de asemenea anvergura.  FUSION Festival se alătură astfel câștigătorilor acestei ediții: EXIT Festival – Serbia (Best Major European Festival), Melt – Germania (Best Medium Sized European Festival), Berlin Festival (Best European festival Line Up), Arctic Monkeys (Headliner of the Year).

“Suntem extrem de bucuroși pentru acest premiu. E o confirmare a eforturilor pe care le facem pentru a oferi publicului un eveniment de calitate, care să crească de la an la an și  să ofere  o experiență memorabilă tuturor participanților.  Acest premiu ne onorează și ne obligă în același timp să păstrăm direcția avută. Promitem tuturor participanților că vor urma evenimente  din ce în ce mai bune și le mulțumim pentru implicarea și atașamentul de care au dat dovadă atunci când ne-au votat. Pentru ediția de anul acesta, când aniversam 5 ani, am pregătit foarte multe surprize și suntem siguri că va fi o ediție memorabila” a declarat Pedro Opriș, inițiatorul și managerul  festivalului de la Sibiu.

 

Festival Awards este unicul eveniment la nivel european care aduce laolaltă industria organizatorilor de festivaluri. Competiția pune accent pe recompensarea viziunii și creativității evenimentelor, prin intermediul aprecierilor primite din partea publicului și a juriului de specialitate. La ediția din 2013 au concurat, la diverse categorii, festivaluri românești precum Artmania, Electric Castel, B’ESTFEST, Summer Well, Plai, TiMAF.

 

FUSION Festival este un eveniment complex în cadrul căruia muzica este sincronizată cu efecte vizuale, spectacol de lasere, proiecții, iluminare arhitecturală, efecte pirotehnice, într-un cadru deosebit, la barajul de acumulare de la Gura Râului, Sibiu. Pentru 2014 se pregătește o ediție aniversară, marcată de împlinirea a 5 ani de existență a FUSION Festival.

Mai multe detalii pe site-ul www.fusionfesival.ro dar și pe Facebook, pe pagina oficială FUSION Festival. www.fb.com/officialfusion.

Informații despre competiția European Festival Awards: http://eu.festivalawards.com/latest/and-the-winners-are-3/ 

SEE THE MUSIC | www.fusion.com.ro

About Post Author

Lasă un răspuns