Consilierul prezidenţial Daniel Funeriu a declarat că este inacceptabil să modifici Bacalaureatul la o lună după începerea şcolii şi că ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, trebuie "să decidă în sfârşit să fie contemporană cu anul 2012"."Este inacceptabil să modifici Bacalaureatul la o lună după începerea şcolii. Legea privind BAC-ul profesional este inoportună şi incorectă, pentru că dă naştere unui Bacalaureat second-hand. Să nu vindem iluzii copiilor!", afirmă consilierul prezidenţial pentru Educaţie, Daniel Funeriu, citat de RFI.

Daniel Funeriu declară că "acceptarea modificării modului de desfăşurare a Bacalaureatului la o lună după începerea anului şcolar doar pentru că avem campanie electorală în acest an nu putea să fie sustenabilă".

"Dacă dvs. cunoaşteţi vreo ţară din Europa, care a modificat modul de desfăşurare a Bacalaureatului la o lună după ce a început anul şcolar, vă rog să-mi spuneţi, pentru că eu nu ştiu să se fi întâmplat aşa ceva în ultimii 40 de ani în Europa", afirmă Funeriu.

Potrivit acestuia, un lucru "şi mai grav" este că "chiar această lege prevedea faptul că modul de desfăşurare a Bacalaureatului şi conţinutul materiei care se dă se face public la începutul anului şcolar".

"Am început şcoala de o lună. Deci ministerul ar fi trebuit să încalce legea, pentru că ar fi trebuit la o lună după ce începe anul şcolar să spună care este modul în care se desfăşoară Bacalaureatul. Inacceptabil! Multă, multă instabilitate!", declară Funeriu.

Fostul ministru precizează că "elevii care termină liceul şi care nu au Bacalaureatul, elevii de la liceele industriale care termină liceul şi nu au Bacalaureatul, ei au cu toţii o diplomă de certificare a calificării profesionale".

 

Cititi mai mult pe : http://www.mediafax.ro/social/funeriu-este-inacceptabil-sa-modifici-bacalaureatul-la-o-luna-dupa-inceperea-scolii-10186436

Sursa : http://www.mediafax.ro

 

Lasă un răspuns